Sehnalová (ČSSD): Placení elektronického mýtného v EU bude jednodušší

25.11.2018 20:33

Vyjednavači Evropského parlamentu se s rakouským předsednictvím Rady EU a Evropskou komisí dohodli na aktualizovaných pravidlech pro elektronický výběr mýtného.

Sehnalová (ČSSD): Placení elektronického mýtného v EU bude jednodušší
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Díky této směrnici budou moci všichni řidiči zaplatit mýtné jednodušeji, ať už se v rámci EU nacházejí kdekoliv, pro členské státy se také zjednoduší sdílení informací o řidičích, kteří neuhradili mýtné v jiném evropském státu. Za frakci Socialistů a Demokratů vyjednávala poslankyně Olga Sehnalová.

„Jsem ráda, že došlo k dohodě, jednání nicméně nebyla jednoduchá. Jde o velmi technickou normu, která ale současně odstraňuje překážky, které dosud bránily rozvoji systémů pro zjednodušení plateb a vymáhání nezaplaceného mýtného na straně členských států. Kompromisní znění směrnice, jejíž znění bylo dnes úspěšně dojednáno, tak umožní provozování tzv. Evropské služby elektronického mýtného. V praxi to mimo jiné znamená, že díky tomu budou moci řidiči užívat pouze jedno palubní zařízení pro úhradu mýtného napříč evropskou silniční sítí. Jedná se také o první úspěšně vyjednanou dohodu z opatření v rámci tzv. silničního balíčku představeného Komisí před rokem a půl, který má za cíl posílit vnitřní trh v dopravě a zjednodušit či vyjasnit jeho současná roztříštěná pravidla," uvedla Olga Sehnalová, poslankyně Evropského parlamentu, a stínová zpravodajka frakce Socialistů a Demokratů k této legislativní zprávě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Doležal (SPD): Za spravedlivé financování Středočeského kraje

9:15 Doležal (SPD): Za spravedlivé financování Středočeského kraje

Vláda Petra Fialy se chová velmi hanebně a asociálně nejen k většině skupin českých občanů, včetně t…