Senátor Antl: Státní zástupci nesmí být "sluhy" politiků

14.12.2014 11:00

Miroslav Antl k chystané novele zákona o státním zastupitelství

Senátor Antl: Státní zástupci nesmí být "sluhy" politiků
Foto: redakce
Popisek: Miroslav Antl, senátor

Vyjádření bývalého státního zástupce, nyní senátora a předsedy Ústavně-právního výboru Senátu PČR JUDr. Miroslava Antla k chystané novele zákona o státním zastupitelství:??

"S velkým znepokojením sleduji snahy současného vedení ministerstva spravedlnosti o prosazení naprosto nepřijatelné novely zákona o státním zastupitelství, která jde proti smyslu všech dosavadních dohod a snaží se dostat státní zástupce do područí politiků. Jsou to jasné útoky proti nezávislosti tohoto orgánu, který musí byt mj. garantem přípravného řízení trestního a veřejné žaloby. Státní zástupci nesmí být "sluhy" politiků, mocných a vlivných a jejich sponzorů. Tohle nikdy nemůžeme jako zákonodárci dopustit. Novela zákona o SZ, předkládaná ministryní spravedlnosti Válkovou, je ostuda, vybočuje z právního řádu ČR a zcela popírá mj. i dlouhodobě proklamovaný boj proti korupci. Jako předseda Ústavně-právniho výboru Senátu Parlamentu ČR a jediný bývalý státní zástupce v celém českém parlamentu udělám vše pro to, aby takový zlovolný legislativní zmetek naší horní komorou neprošel. Pani Prof. Válková tímto návrhem vlastně reprezentuje českou spravedlnost (jako nejvyšší její představitelka), když je slepá k budoucnosti a řádného fungovaní státního zastupitelství a hluchá ke všem racionálním připomínkám...“?

JUDr. Miroslav Antl

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Antl - profil

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice