Senátor Chalupský: Nechci s eurem zchudnout a přenechat náš průmysl konkurenci

13.03.2024 10:21 | Ze sítí

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k zachování české koruny

Senátor Chalupský: Nechci s eurem zchudnout a přenechat náš průmysl konkurenci
Foto: Archiv Jaroslava Chalupského
Popisek: Senátor Jaroslav Chalupský zvolený za Svobodné

Na březnovém zasedání Senátu jsem podal pomocnou ruku skoro 35 tisícům petentů, kteří chtějí zachování české koruny jako našeho národního platidla. Petice byla Senátem vzata na vědomí jako důvodná. Navíc jsem k ní navrhl 2 doprovodná usnesení, která jednak vyzývají vládu k vyjednání vyjímky z povinného přijetí, abychom nebyli k euru nuceni a mohli se sami svobodně rozhodnout.

Anketa

Vzpomínáte na prezidenta Billa Clintona v dobrém?

6%
88%
hlasovalo: 15673 lidí
A pak také v druhém usnesení jsme vyzvali vládu, aby před takovým případným rozhodnutím brala v potaz odborný názor klíčových ekonomických subjektů tak, abychom se rozhodovali ve prospěch většiny občanů ČR a ve prospěch ČR. Aby neprosazovala vůli menšiny proti většině!

Libor Vondráček spolu se Svobodnými se tomuto tématu věnují už dlouhou dobu. Prakticky od počátku zmínek o nahrazení koruny eurem. Občas jim do toho někdo vandruje, ale jsou to Svobodní, kteří zde odpracovali velký kus práce, za což patří poděkování. I odborná diskuze u kulatého stolu při projednávání petice v senátním výboru byla na velmi vysoké úrovni. Faktická, datově podložená, bez emocí a progresivistických manipulací.

Pokud máte čas a chuť například při joggingu nebo v autě si pustit audiozáznam z debaty odborníků u kulatého stolu, abyste lépe porozuměli podstatě a nástrahám, které na nás přijetím eura čekají, je vám k dispozici ZDE. Stejně tak je vám tam k dispozici stenozáznam mé řeči k senátorům na adresu vlády a přehled ekonomických argumentů, co by připojení ČR k eurozóně znamenalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!