Senátor Michálek: Budvar ani ČEZ nemají mít absolutní výjimku ze zveřejňování smluv

17.02.2016 10:51

Vláda má na svém dneším zasedání projednat návrh ministra Jurečky na udělení další výjimky v případě registru smluv. Tentokrát se má týkat Budějovického Budvaru.

Senátor Michálek: Budvar ani ČEZ nemají mít absolutní výjimku ze zveřejňování smluv
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Libor Michálek

„Přestože je u státních podniků a státem ovládaných firem pochopitelné, že je třeba chránit obchodní tajemství, společnosti jako Budvar nebo ČEZ by neměly mít absolutní výjimku ze zveřejňování smluv. Již při projednání tohoto zákona v Senátu jsem navrhoval, aby ČEZ musel zveřejňovat např. darovací smlouvy nebo smlouvy uzavřené s veřejnými funkcionáři, přes které odtékají stamiliony korun ročně. To samé platí pro společnost Budvar,“ uvedl Libor Michálek, senátor za SZ.

"V návrhu poslanců KDU-ČSL není dostatečně vysvětleno, proč Budvaru nestačí ochrana, kterou zákon o registru smluv již poskytuje (některé části smluv mohou být začerněny, zákon umožňuje utajovat i další části, které mohou být obchodním tajemstvím)," uvedla ve svém prohlášení Rekonstrukce státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …