Senátor Valenta: Pocit nadřazenosti úředníků v naší zemi bohužel jen kvete

15.07.2018 16:44 | Zprávy

S tímto názorem předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského nemohu než souhlasit. Bohorovnost úředníků a jejich pocit nadřazenosti v naší zemi bohužel jen kvete.

Senátor Valenta: Pocit nadřazenosti úředníků v naší zemi bohužel jen kvete
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta

A mnohem horší je, že celá řada politiků zejména v minulé vládě tento trend ještě více posilovala. Sobotkova vláda dala do rukou úřeníků nespočet šikanózních a represivních nástrojů, které jejich vrchnostenskou pozici upevnily.

Stačí zmínit třeba pravomoc kontroly kamen a kotlů bez svolení soudu, posílení kontrol podnikatelů a zadržování vratek z DPH, zvyšování pokut, nové zákazy, jako třeba zákaz kouření v restauracích, a povinnosti, například povinnost reflexních prvků na oblečení.

To vše a mnohé další vede jen k tomu, že se člověk stále častěji může pohybovat na hraně zákona a stále častěji může čelit zbytečné buzeraci. Zároveň tento trend pracuje s předpokladem, že lidé jsou nesvéprávní, neschopní jednat odpovědně a rozhodovat se sami.

Obávám se, že od nové vlády, která bude svým charakterem ještě víc doleva, nemůžeme čekat, že by nařízení a zákazy rušila, spíš naopak. Je povinností všech svobodně smýšlejících politiků, aby učinili přítrž těmto dalším snahám!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.