Senátor Valenta: Senát podržel samosprávu

18.05.2018 13:06

Senát se opět zastal komunálních politiků, kteří stát nutí prostřednictvím nesmyslně přísného zákona o střetu zájmů do „majetkovému striptýzu“.

Senátor Valenta: Senát podržel samosprávu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Novelu tohoto zákona, který měla odstranit jeho největší průšvihy, totiž vrací poslancům s jasným vzkazem. Není možné, aby se kdokoliv zcela anonymně a kdykoliv na internetu prohraboval podrobným majetkovým přiznáním každého starosty, místostarosty i radního v celé České republice. Chce-li někdo tyto důvěrnéosobní informace, musí se registrovat. Osobně jsem chtěl jít ještě dál. Chopil jsem se totiž iniciativy Akademie samospráv a předložil pozměňovací návrh, který by ze zákona o střetu zájmu zcela vyloučil neuvolněné členy rady. Nechápu, proč by právě tito lidé, kteří nepracují pro radnici na plný úvazek a za pár korun obětují svůj volný čas práci pro obec či město, se měli před veřejností vysvlékat donaha. Přestože můj návrh podpořil Výbor pro územní rozvoj, na plénu již většinou podporu nezískal. Nicméně i tak jsem rád, že si většina senátorů zachovala zdravý selský rozum a posílá zákon zpět do Poslanecké sněmovny. Teď jen držme pěsti všem současným a budoucím komunálním politikům, aby je poslanci „neprodali“ za potlesk od nátlakových aktivistů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…