Senátor Valenta: Studijní fond rozjíždí další kolo

15.05.2019 16:28

Veškeré politické příjmy Ivo Valenty opět zamíří mezi talentované studenty regionu. Rozjíždí se totiž další kolo Studijního fondu.

Senátor Valenta: Studijní fond rozjíždí další kolo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Studenti tak mohou opět snadněji realizovat své studijní pobyty a stáže v zahraničí. Fond přijímá nové žádosti právě ode dnešního dne. Finanční prostředky mohou i tentokrát získat zájemci z řad středoškoláků, studentů vyšších odborných škol i vysokoškoláků.

„Studijní fond se vztahuje na stáže a pobyty, které budou zahájeny po 1. 7. 2019 s tím, že do vyúčtování mohou být zahrnuty pouze náklady spojené s daným pobytem, které vznikly až po vyhlášení nového kola řízení, tedy po 15. 5. 2019,“ upřesnil podmínky senátor a zřizovatel fondu, Ivo Valenta. 

Ve fondu se kromě prostředků, které senátor získává za výkon senátorského mandátu, shromažďují také peníze, které pobírá za funkci zastupitele Zlínského kraje a města Zlín. Senátor tak plní předvolební slib, že veškeré jeho politické příjmy budou do poslední koruny věnovány na podporu mládeže.

„Jak jsem uvedl již dříve, jsem přesvědčen o tom, že se jedná o nejlepší možné využití mých platů z politických funkcí. Zahraniční zkušenosti jsou pro mládež velmi důležité. Tyto peníze pomáhají mladým lidem z celého regionu poznat svět, nasbírat zkušenosti a s nimi se vrátit zpátky do regionu, kde se mohou stát výraznými posilami místních firem, případně založit firmy vlastní. Cílem Studijního fondu totiž není jen umožnit studentům získat zahraniční zkušenosti a jazykové znalosti, ale především odbornost, kterou by následně mohli zúročit právě v našem regionu,“ dodává senátor.

Ten se také snaží být se studenty, kteří fondu využívají, v pravidelném kontaktu. Aktivně se zajímá o to, jak jim zahraniční stáže prospěly, jak pokračují ve studiu i kam míří v rámci své budoucí profese. Sami studenti mu navíc zasílají dopisy, v nichž popisují své zážitky, doplněné fotografiemi.

Studenti mají čas na zasílání žádostí do 10. 6. 2019. Následně tyto žádosti posoudí nezávislá komise, složená z řad studentů a pedagogů. Do 20. 6.2019 pak budou studentům sděleny výsledky. Podrobné informace, včetně formulářů žádostí, jsou k dispozici ZDE.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

19:02 Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…