Senátor Valenta: Také Zlín si zaslouží moderní nemocnici

04.08.2020 12:16

Komentář na facebookovém profilu k nové nemocnici ve Zlíně

Senátor Valenta: Také Zlín si zaslouží moderní nemocnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

MODERNÍ, ALE SKUTEČNÁ BAŤOVKA - Také Zlín si zaslouží moderní nemocnici. A kdyby se současné vedení kraje neupnulo k nesmyslné fikci o zbrusu nové nemocnici na zelené louce v Malenovicích, mohla nová interna v Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně třeba už i stát. Nestalo se a díky megalomanským představám některých krajských politiků jsme bohužel ztratili další čtyři roky času.

Říkal jsem to celou dobu. Nejdříve mělo vedení hejtmanství vypracovat racionální koncepci rozvoje zdravotnictví v našem kraji, na základě které se teprve měla dělat důležitá rozhodnutí. Jenže nic z toho se nestalo. Žádná koncepce zatím nevznikla, místo toho ale propadlo stavební povolení na první etapu modernizace Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, projektanti, kteří sami usilují o lukrativní zakázku na projektování nové nemocnice, stále dokola tendenčně tvrdí, jak je KNTB neopravitelná, a někteří političtí veteráni si za krajské peníze platí líbivou kampaň, od které si slibují své znovuzvolení. Prostě takový zlínský Kocourkov.

Jenže nic z toho si Zlínský kraj nemůže dovolit. Postavit zcela novou nemocnici v Malenovicích je především ekonomický nesmysl. Obzvláště teď, když lidé, firmy i veřejné rozpočty budou tvrdě zkoušeny dopady koronavirové pandemie.

Rychlejší, bezpečnější a zodpovědnější bude postupná modernizace Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně v jejím současném areálu.

A za sebe mohu říct, že takový plán budu i nadále podporovat.

Vizualizace modernizované Baťovky v jejím současném areálu.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.