Senátor Vosecký: Ani opozice není úplně bez viny

04.03.2021 19:28

Projev na 8. schůzi Senátu dne 4. března 2021. Návrh zákona o mimořádném příspěvku zaměstnanci při nařízené karanténě.

Senátor Vosecký: Ani opozice není úplně bez viny
Foto: archiv JV
Popisek: Jiří Vosecký

Dobrý den, dámy a pánové, dobrý den, pane předsedající, dobrý den, paní ministryně.

Já jsem rád, že ten zákon tady je a že ho konečně spláchneme, protože já ho podpořím. Doprovodné usnesení nepodpořím. A myslím si, že by bylo dobré tady reagovat. A poprosil bych paní ministryni, kdyby některé věci odsud přenesla do Poslanecké sněmovny. Ano, aspoň mě to učili, že vždycky ryba smrdí od hlavy. V pořádku. S panem premiérem a jeho rodinou asi nic neuděláme, protože tu komedii, kterou předvádí jeho rodina, odjezd na dovolenou apod., to je celému národu pro smích. Ale pak bych chtěl poprosit, aby si v Poslanecké sněmovně udělali pořádek, protože si myslím, že jestliže je nějaké nařízení, tak platí pro všechny. A ne, aby někteří poslanci ho nedodržovali.

V rámci jednacího řádu, i když má jednací řád nedostatky, tak Poslanecká sněmovna by si jednací řád měla upravit. A ti, kteří ho nedodržují, tak by měli být z Poslanecké sněmovny vykázáni. To je podstata věci, která je. To nefunguje. Pak se nedivte, že lidi říkají: „V Poslanecké sněmovně na to kašlou, co bychom jim na to nekašlali.“ A mají pravdu! To je podstata věci, která je.

Takže o to bych prosil, aby bylo nějak sdělené Poslanecké sněmovně. Co se týká dalších věcí, já si myslím, že na stavu, který tady je, má převážný vliv vláda. Ale řekl bych, že ani opozice není úplně bez viny. Protože v tomto marastu se plácáme celý rok. A opozice v předchozím období měla přijít s konkrétním návrhem a měla tu vládu tlačit, podpoříme nouzový stav, tady máte a tohle se schválí. To se nestalo, takže opozice v podstatě také selhala.

To je jenom zase na úrovni, že ne za všechno může vláda. To je asi všechno, děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krása (Trikolora): Atentát na Fica svědčí o zhrubnutí politické kultury

15:06 Krása (Trikolora): Atentát na Fica svědčí o zhrubnutí politické kultury

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica.