Senátorka Horská: Přínos Karla IV. pro české země a pro dějiny je nedozírný

23.05.2016 17:55

Lidovečtí senátoři složili hold Karlu IV.

Senátorka Horská: Přínos Karla IV. pro české země a pro dějiny je nedozírný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně Miluše Horská

Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí se připojil k oslavám sedmistého výročí narození českého krále a římského císaře Karla IV. slavnostním koncertem, na kterém uvedli Štěpán Rak a Alfred Strejček svůj pořad VIVAT CAROLUS QUARTUS.

Slavnostního koncertu, který se konal 19. května v reprezentačních prostorách Senátu Parlamentu ČR, se zúčastnili kromě senátorů také zástupci univerzit a církví.

„Přínos Karla IV. pro české země a pro dějiny, ale i současnost české státnosti je nedozírný. Tím naprosto zásadním je, že Karel se cítil být především českým králem. České země tedy zveleboval s velkým životním nasazením,“ uvedla na úvod koncertu místopředsedkyně Senátu Miluše Horská.

Koncert s využitím autentických textů Karla IV. a posledních vědeckých výzkumů našich antropologů přinesl nový pohled na muže, který je právem pokládán za největšího Čecha a jednu z nejvýznamnějších osobností evropské historie. Karel IV. byl představen nejenom v historických souvislostech, ale byl vyzdvižen především jeho duchovní přínos, dalece přesahující svou dobu.

„Duchovní promluvy a Morality Karla IV. v přednesu Alfréda Strejčka, umocněné hudbou Štěpána Raka, oslovují s mimořádnou aktuálností i naši současnost,“ zhodnotil koncert Petr Šilar, předseda lidoveckého senátorského klubu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…