Senátorský klub ODS a TOP 09: Vstup Švédska a Finska do NATO posílí naši bezpečnost

11.08.2022 9:21 | Tisková zpráva

Na programu Senátu bylo včera pokračování 28. schůze. Senátoři se setkali například nad tématem plastových výrobků a jejich dopadů na životní prostředí, projednali také ratifikaci vstupu Švédska a Finska do NATO.

Senátorský klub ODS a TOP 09: Vstup Švédska a Finska do NATO posílí naši bezpečnost
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

„K návrhu zákona o omezení dopadu plastových výrobků jsem střídmý. Dlouhodobě se chlubíme vysokým procentem vytříděného odpadu, ale s jeho nakládáním a recyklací už je to horší. Vytříděné odpady často končily daleko na východě v moři. S problémem je třeba rozumně bojovat, řešením není plasty zcela zakázat. Hlasování v senátorském klubu nebude v tomto bodě příliš jednotné,“ říká Zdeněk Nytra, předseda senátorského klubu ODS a TOP 09.

„Za zlatý hřeb jednání Senátu osobně považuji ratifikaci vstupu Švédského království a Finské republiky do NATO. Tyto dvě země, které si dlouhodobě zakládaly na své neutralitě, v reakci na Putinovu válku na Ukrajině své postoje přehodnotily a pochopily že nejlepší cestou do budoucnosti jsou záruky kolektivní bezpečnosti. Vstup Švédska a Finska je vítězství i pro nás, jelikož rozšíření NATO posílí i naši bezpečnost. Senát je první komorou českého Parlamentu, která tuto ratifikaci projednává. Věřím, že i Poslanecká sněmovna brzy rozšíření NATO ratifikuje a vyšleme tím jasný signál, že účast těchto zemí v alianci vítáme,“ říká první místopředseda senátorského klubu Tomáš Czernin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): Plán Mercedesu, prodávat od roku 2030 jen elektromobily, padl

12:16 Maříková (SPD): Plán Mercedesu, prodávat od roku 2030 jen elektromobily, padl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k elektromobilitě.