Šincl (ČSSD): Babišovo jednání považuji za vydírání

18.06.2015 8:36

Nejsem zaměstnancem Agrofertu a nejsem podřízeným pana Babiše. Pokud takovéto praktiky panují v holdingu jeho firem, a zaměstnanci mu to trpí, pak je to vážný problém a věc je k řešení pro odborovou organizaci.

Šincl (ČSSD): Babišovo jednání považuji za vydírání
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Za sebe však konstatuji, že podobné pavlačové manýry do demokratické politiky prostě nepatří. Takto se ministr financí v naší demokratické společnosti nesmí a nemůže chovat. Jestliže mě extempore pana ministra mělo zastrašit, zastavit, či vylekat, pak zdůrazňuji, že kromě ztráty iluzí o osobě pana Babiše, nepovolím ve svém úsilí omezit nešvar přetáčení smluv, jako tomu ostatně přikročili i v dalších zemích na západ od našich hranic.

Včera odpoledne se sešla koaliční pracovní skupina ve složení ANO (Babiš, Volný, Kubíček, Faltýnek),  KDU-ČSL (Uhlík), ČSSD (Votava, Šincl) spolu s pracovníky ministerstva financí. Účelem schůzky bylo sjednotit stanovisko koalice k novele zákona o pojišťovnictví, jejíž součástí je můj pozměňovací návrh, zamezující tzv. přetáčení smluv.

Nerozumím tomu, že předseda ANO dal před věcnou diskuzí přednost vytahování pomluv a zastrašování, které fakticky bylo vydíráním. Byl jsem připraven vyslechnout si argumenty, proč ministerstvo změnilo svůj původně kladný postoj k návrhu omezujícím praktiky některých makléřů a v rámci koalice si společně ujednotit postoj k tomuto důležitému zákonu.

Namísto toho jsem se svými argumenty dočkal obvinění z korupce a nečestného jednání. Naprostým vrcholem však pro mne bylo, když místopředseda koaliční vlády Andrej Babiš otevřel složku nadepsanou mým (!) jménem a začal citovat směs domněnek a pomluv, týkajících se mých předešlých zaměstnání, majetkových poměrů a dokonce i mé rodiny.

Nejsem zaměstnancem Agrofertu a nejsem podřízeným pana Babiše. Pokud takovéto praktiky panují v holdingu jeho firem, a zaměstnanci mu to trpí, pak je to vážný problém a věc je k řešení pro odborovou organizaci. Za sebe však konstatuji, že podobné pavlačové manýry do demokratické politiky prostě nepatří. Takto se ministr financí v naší demokratické společnosti nesmí a nemůže chovat.

Jestliže mě extempore pana ministra mělo zastrašit, zastavit, či vylekat, pak zdůrazňuji, že kromě ztráty iluzí o osobě pana Babiše, nepovolím ve svém úsilí omezit nešvar přetáčení smluv, jak k tomu ostatně přikročili i v dalších zemích na západ od našich hranic.

Kvůli fintám některých zprostředkovatelů dnes více než půlka životních pojistek končí předčasně a pro klienty vždy nevýhodně. Z této velké hry o provize, v níž se točí až deset miliard ročně, profitují především finanční makléři. Chci nastavit spravedlivější systém, který těmto praktikám zabrání.

Kladu si otázku, co je na zvýšení ochrany lidí před pojišťovacími makléři pro multipodnikatele Babiše tak zásadního, že aby tomu zabránil, neváhá se změnit ve vulgární, ukřičenou domovnici.

Ing. Ladislav Šincl, místopředseda rozpočtového výboru PSP ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…