Skála (KSČM): Lunchmeat, šmíráci a dupot na hrábě

20.01.2017 8:16

Facebook KSČM býval unylou nástěnkou. Teď se začíná mít k světu. Chce to šťouchance do vosího hnízda. Pak se semele debata, co nenudí. Slibně roste i počet účastníků.

Skála (KSČM): Lunchmeat, šmíráci a dupot na hrábě
Foto: red
Popisek: PhDr. Josef Skála, CSc. (KSČM)

Jednu takovou spustil jídelní lístek pražské restaurace U Fleků. Je z roku 1963. Přistál mi od kohosi v záplavě jiných mailů. Poslal jsem ho třem kolegům. S letmou prosbou, ať k němu vymyslí provokující noticku a titulek. Pro web i facebook. Tím pro mne téma, trvající pár sekund, skončilo. Ten z kolegů, co se ho ujal, zmínil i „kvalitu“ dnešního lunchmeatu. Tomu před spoustou let nesahá ani po tkaničky.

Debata k menu, starému přes půl století, neskrblí vášněmi. Jedněm je hlavní chod za 5 korun sympatický. A s ním i lunchmeat, nad nímž se sbíhaly sliny. Jiné rozzuří do běla už tenhle tandem. Velebit „kvality“ konzerv, dostupných plebejci dnes, je cesta na led praskající i pod mravenci. Fanklub loupeže tisíciletí tak kvílí „o koze, o voze“. Samo téma však bere vyděšeným obloukem.

Komunistický facebook, co už neuspává hady, leckomu nevoní. Boří hned dva mýty. O švindlu v barvách „sametu“. I o partě, modernizující komunikaci KSČM. Troufalost vyrazily ztrestat jako první Novinky.cz. Půvabná byla už vstupní groteska. Byl jsem dotázán, zda ono menu – a věta o lunchmeatu – představují „stanovisko KSČM“ (?!?). Jistěže ne, zněla odpověď. Stanovisky o konzervách si hlavy kolektivně nemoříme. Co není podepsáno, nedala se redaktorka, dá se za stanovisko strany brát. Je-li to tak, reagoval jsem, my se nad tím, jak tomu příště předejít, zamyslíme. Padla i otázka, kde se jídelní lístek a noticka vzaly. Odpověděl jsem po pravdě. Sám jejich autorem nejsem. Vydávat napospas kolegy nemám ve zvyku. Užil jsem podmětu „někdo“.

Novinky.cz mne prohlásily za „lháře“. Že je to lež jako věž, dokládá „doličný předmět“, s nímž se vytasily samy. Řeč je o mém letmém mailu třem kolegům. Skutečným tématem je ten, a ne lunchmeat a staré menu. Přesněji to, kudy se Novinky.cz plíží k soukromé korespondenci. Mí tři kolegové si práskáním nepřivydělávají. Má-li kdo zájem o konfrontaci, jsou plně k dispozici. Do našich mailů musel strkat rypák vlezlý šmírák.

Co z toho plyne, je jako na dlani. Novinky.cz pracují se zdroji, získanými podloudně. Stylem, který je v rozporu se zákonem. Vyzvonila to sama jejich redaktorka. Upozornění, čeho se dopouští, s ní ani nehnulo. Řídí si redakce „lidské zdroje“ i na kyberšmírunk? Nebo ty pokleslé manýry jen „outsourcuje“? Mičuda leží na její půli hřiště.

„Kauzy“ se chopili i jiní paparazzi. Melou o „lži“, aniž je trkne, že na hrábě šlapou samy Novinky.cz. To, že tu kdosi leze do soukromí, kde nemá co dělat, jim nevadí. Tohle si říká - „nezávislá žurnalistika“?

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

8:04 Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke komentářům v on-line prostoru.