Škrabánek (Úsvit): EP posvětil další krok ke Spojeným státům evropským

21.04.2014 10:57

A jsme o další krok blíže. Evropský parlament schválil druhý pilíř bankovní unie. Jedná se o vytvoření záchranného bankovního fondu pro řešení krizových situací bank členských zemí EU.

Škrabánek (Úsvit): EP posvětil další krok ke Spojeným státům evropským
Foto: archiv, tan
Popisek: Roman Škrabánek

Postupný proces tvrdé evropské integrace doprovázený rozsáhlou ztrátou národní suverenity je tak dále naplňován. Evropská centrální banka přebírá v letošním roce dohled nad největšími bankami eurozóny. Vytvoření dalšího evropského záchranného fondu, tentokráte bankovního, pak jen posiluje bruselský diktát.

Centrální záchranné fondy jako je „euroval“, ze kterého jsou financovány špatně hospodařící země v čele s Řeckem, nebo budoucí bankovní fond, považuji za jeden velký evropský alibismus a hrubě demotivující prvek pro řádné hospodaření.

Proč by mělo problémové Řecko a nebo některá ze špatně hospodařících bank začít řádně hospodařit, když jim v podstatě bude poskytnuta nezištná solidární pomoc z evropského centrálního záchranného fondu.

Důvody budeme hledat velmi obtížně. A bude objem prostředků pro vyřešení případné situace vůbec postačující? To zaručit nelze.

Bankovní unie se týká v prvé řadě zemí eurozóny. To je další důvod, proč euro nepřijímat a nadále řešit měnovou politiku na národní úrovni bez odevzdání pravomocí do Bruselu. A to podporuji.

Spojeným státům evropským a tvrdé evropské integraci říkám já i hnutí Úsvit jasné NE!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!