Sládek (SPR-RSČ): Oznámení předsednictva

04.02.2017 16:29

Oznámení předsednictva Sdružení pro republiku – Republikánské strany Československa Miroslava Sládka ke kontrole voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky

Sládek (SPR-RSČ): Oznámení předsednictva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

 Dne 1. února 2017 přijalo předsednictvo strany na svém mimořádném zasedání v Brně následující usnesení:

Po zkušenostech z minulých voleb, kdy byla soustavně porušována volná soutěž politických stran jsme nuceni oficiálně požádat širokou paletu mezinárodních organizací, Evropskou unii, zahraniční politické strany a další politické i právní subjekty o vyslání misí k zajištění kontroly přípravy, průběhu voleb a sčítání volebních hlasů.

Tato žádost se opírá o velmi důležité poznatky z předchozích voleb včetně voleb do zastupitelstev krajů konaných v roce 2016, které jednoznačně svědčí o vysokém stupni porušování nejen základních principů svobodných voleb, ale dokonce i porušování těch několika málo hrubě okleštěných práv údajně zaručených v současnosti platnými zákony.

Míra důvěryhodnosti je na velmi nízké úrovni, když si uvědomíme, že například politické strany nemají nejmenší možnost kontroly sčítání hlasů na ústřední úrovni, kde Státní volební komise je obsazena jmenovanými úředníky se stranickou příslušností parlamentních stran a například exekutorskou profesí.

Z těchto a mnoha dalších důvodů je podle názoru předsednictva strany účast mezinárodních pozorovatelů naprosto nezbytná. Vyjadřujeme tímto i přesvědčení, že vláda ani parlament České republiky nebudou přítomnosti zahraničních pozorovatelů bránit. Opak by svědčil o záměru zmanipulovat volby a pošlapat tak nezadatelné právo lidu České republiky, který jediný je oprávněn rozhodovat o svém zastoupení.

PhDr. Miroslav Sládek
předseda

Převzato z profilu.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích