Šlahúnková (KSČM): EU nabízí potenciál k lepšímu vzdělání našich studentů, využijme ho

20.05.2014 8:58

Jedním z principů, které musíme v rámci své práce v Evropském parlamentu nadále prosazovat, je podpora vzdělávání českých studentů a to nejen týkající se jejich znalostí, ale také jazykové vybavenosti.

Šlahúnková (KSČM): EU nabízí potenciál k lepšímu vzdělání našich studentů, využijme ho
Foto: KSČM
Popisek: Pavla Šlahúnková

K jejich prohloubení slouží různé studijní programy pro vysokoškolské studenty, zejména Erasmus, ale i některé další. Studium na zahraničních univerzitách studentům navíc přináší zkušenost a samostatnost. Zkušenější a vzdělanější absolvent se pak lépe uplatní na trhu práce a je přidanou hodnotou pro celou společnost. Ze všech těchto důvodů se nesmí podobné přeshraniční aktivity Evropské unie v žádném případě omezovat, ale je nutné je podpořit a prohloubit.

Před dvěma roky to dokonce vypadalo, že by mohl být program Erasmus z důvodů úspor zrušen, naštěstí byl pro následující období nahrazen novým programem Erasmus+. Podobnou nejistotu nesmíme do budoucna připustit, vzdělávání by bylo jedno z nejhorších míst, kde bychom měli šetřit. Naopak.

Pojďme hledat další možnosti, jak mladým lidem ještě více otevřít již existující, ale byrokraticky komplikované možnosti poznávání jiných národů i jazyků. Pro KSČM bylo kvalitní a bezplatné vzdělání vždy prioritou, a to nejen to univerzitní. Nebránili bychom se proto diskuzi o nějaké formě rozšíření např. programu Erasmus pro studenty středních škol, nebo rozšíření možností pracovních stáží v zahraničí pro absolventy středních i vysokých škol. Cílem je konkurenceschopnost českých absolventů, a pokud k tomu naše členství v Evropské unii nabízí potenciál, musíme ho využít. V pátek 23. 5. a sobotu 24. 5. 2014 budeme mít při volbách do Evropského parlamentu tu možnost. Pojďme společně podpořit budoucnost nejen svoji, ale i našich dětí.

Pavla Šlahúnková, kandidátka pro volby do Evropského parlamentu za KSČM 

Pavla Šlahúnková

  • KSČM
  • Jsem kandidátkou do Evropského parlamentu za KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Patříme do Evropy, ne k Rusku. Proto dnes slavím výročí vstupu do EU

22:12 Bartošek (KDU-ČSL): Patříme do Evropy, ne k Rusku. Proto dnes slavím výročí vstupu do EU

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výročí vstupu České republiky do Evropské unie.