Smoljak (STAN): Poslanecká většina ignoruje zájmy veřejnosti

03.04.2021 17:30

Chceme odložení volby členů Rady ČT a garanci nezávislosti veřejnoprávních médií.

Smoljak (STAN): Poslanecká většina ignoruje zájmy veřejnosti
Foto: STAN
Popisek: David Smoljak

Dřívější i aktuální dění kolem Rady České televize podle senátorů Pirátů a Starostů jasně ukazuje, že sněmovní většina se při výběru a volbě kandidátů do Rad pohybuje na hraně nebo za hranou stávající podoby zákona o ČT. Požadují proto odložení voleb nových členů Rady ČT a budou prosazovat změnu způsobu volby, která bude garantovat vyšší nezávislost veřejnoprávních médií na politické moci.

Zákon o ČT říká, že Rada je nástrojem veřejnosti ke kontrole média veřejné služby, radní nesmí působit ve prospěch politických zájmů a mají zastupovat různé významné regionální, politické, sociální a kulturní názorové proudy.

„V poslední době jsme však svědky naprostého pohrdání demokratickými hodnotami i zákonnými ustanoveními. Volební výbor i Poslanecká sněmovna opakovaně vybírají pouze takové kandidáty, kteří jsou extrémně kritičtí k médiím veřejné služby a jejim principům, naplňují pouze zájmy poslanecké většiny a zcela ignorují zájmy veřejnosti,“ říká senátor STAN David Smoljak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…