Sobotka: Mezinárodní den žen je příležitostí vyjádřit ženám úctu a poděkování

08.03.2014 11:10

Rád bych při příležitosti Mezinárodního dne žen, který si dnes po celém světě připomínají miliony lidí, vyjádřil úctu a poděkování všem ženám za jejich důležitou a často nedoceněnou roli, kterou v naší společnosti hrají.

Sobotka: Mezinárodní den žen je příležitostí vyjádřit ženám úctu a poděkování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Dnešní den, jehož oslava má více než stoletou tradici, je šancí připomenout si stále přetrvávající nespravedlivé rozdíly v postavení žen a mužů. Mezi hlavní priority vlády ČR patří snaha tyto rozdíly zmenšovat či smazávat a vytvářet spravedlivé a rovnocenné podmínky pro všechny genderové i sociální skupiny.

Jedním z prvních kroků nového kabinetu proto bylo uvedení do funkce nového ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřího Dienstbiera, který by měl konkrétní opatření v této oblasti uvádět v život. Vláda se ve svém programovém prohlášení zavázala k aktivnímu řešení prorodinné politiky, chceme vytvořit podmínky, které pomohou mladým rodinám s dětmi. Prosadíme porodné i na druhé dítě, s využitím peněz z evropských fondů pak společně s obcemi podpoříme výstavbu sociálních a startovacích bytů pro mladé rodiny. Pracujeme rovněž na rozšíření dosud nedostatečných kapacit předškolních zařízení i základních škol, na pracovním trhu chceme vytvořit lepší podmínky pro zaměstnávání rodičů po návratu z mateřské dovolené a budeme usilovat o to, aby byla pro všechny skupiny rovnocenná odměna za stejnou či srovnatelnou práci. Na cestě k zlepšení situace je před námi velká porce práce, věřím ale, že se nám podaří naše předsevzetí naplnit a zkvalitnit díky pozitivním změnám život nejen žen a rodin s dětmi, ale život celé české společnosti.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …