Somr (ODS): Je-li vize, podaří se i neuvěřitelné

29.07.2019 4:33

Když americký prezident John Fitzgerald Kennedy (JFK) 25. května 1961 při projevu v Kongresu řekl „do konce 60. let budeme na měsíci“, kongresmani mu ani nezatleskali. Byl to na svou dobu tak smělý až neuvěřitelný plán, že mu prostě nevěřili.

Somr (ODS): Je-li vize, podaří se i neuvěřitelné
Foto: ODA
Popisek: Zdeněk Somr, místopředseda ODA

Když 20. července 1969 ve 20:17:40 koordinovaného světového času přistál na měsíci modul Apolla 11, tento plán se naplnil. A všichni si pamatujeme větu Neila Armstronga, když o šest a půl hodiny později vkročil na povrch Měsíce: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo“. Byla to splněná vize JFK a zároveň jeden z největších úspěchů vědy a techniky 20. století.

Na začátku musí být politická vize a na konci může být vědci a inženýry uskutečněný neuvěřitelný plán. Máte pocit, že u nás se neuskutečňují ani uvěřitelné plány? Pak nám něco chybí. A myslím, že vědci a inženýři to nejsou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Soudci a platy. Jako když necháte lišku hlídat kurník

16:05 Mašek (ANO): Soudci a platy. Jako když necháte lišku hlídat kurník

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neústavnosti snížení platů soudců z roku 2022.