Soukromníci: Zkreslené a neúplné informace v reportáži

02.03.2020 14:33

V souvislosti s reportáží, odvysílané dne 23. 2. 2020 v pořadu Události, která se věnovala probíhající debatě o důchodové reformě, se důrazně ohrazujeme proti zkresleným a neúplným informacím.

Soukromníci: Zkreslené a neúplné informace v reportáži
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Živnostník je v reportáži líčen jako subjekt platící nedostatečné minimum a vše je korunováno grafikou, která zkresluje fakta o odvodech zaměstnanců.

Není pravda, že zaměstnanec ze svého platu ve výši 30 000 korun odvádí do důchodového systému částku 8400 korun, zatímco živnostník “pouze” 2544 korun. Vámi uvedená suma za zaměstnance je ve skutečnosti složená ze dvou částí, kdy tu podstatně vyšší hradí zaměstnavatel, mnohdy tedy samotný živnostník či majitel firmy.

V době, kdy je živnostník terčem systematické šikany ze strany státní správy, považujeme za klíčové, aby alespoň veřejnoprávní médium informovalo objektivně a vymýtilo zažité dezinformace a lži o parazitech. Všichni pracující občané naší země musí vědět, jaká je jejich skutečná (superhrubá) mzda a kdo ji platí.

Závěrem vás vyzýváme, aby v zájmu vyváženosti Česká televize poskytovala adekvátní prostor opravdu všem, tedy i živnostníkům a malým i středním podnikatelům. Navrhujeme uspořádání seriálu debat, který umožní širokou veřejnost seznámit s názory této klíčové části naší společnosti a ekonomiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): V Nizozemí nejpravicovější a nejvíce euroskeptická vláda v moderní historii

14:02 Zahradil (ODS): V Nizozemí nejpravicovější a nejvíce euroskeptická vláda v moderní historii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nově sestavené vládě Nizozemí.