Stanjura (ODS): Náš návrh na zvýšení výdajových paušálů jsme prosadili v rozpočtovém výboru

12.12.2018 19:13

Rozpočtový výbor Poslanecké sněmovny na dnešním jednání podpořil návrh ODS na zvýšení výdajových paušálů na 2 mil. Kč.

Stanjura (ODS): Náš návrh na zvýšení výdajových paušálů jsme prosadili v rozpočtovém výboru
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

„Je dobře, že koaliční poslanci změnili názor a že si paní ministryně, dle svých slov, nastudovala situaci živnostníků a návrh ODS na zvýšení výdajových paušálů na rozpočtovém výboru tentokrát podpořili. Kdyby si více nastudovali i situaci zaměstnanců a zaměstnavatelů, určitě by hlasovali i pro náš návrh na zavedení 15% sazby z hrubé mzdy, který rozpočtovým výborem naopak neprošel,“ uvedl předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura. Návrh na zrušení superhrubé mzdy by znamenal zvýšení čistých mezd zaměstnanců o 7 %.

„Návrat limitu daňových výdajových paušálů pro OSVČ prosazujeme od začátku. Stát by si měl samostatných a aktivních lidí vážit a zbytečně je nezatěžovat daňovou byrokracií i vysokými daněmi. Škoda jen, že náš návrh neprošel napoprvé, znamenalo by to, že by tento 2milionový limit platil i v letošním roce. Vzhledem k průběhu projednávání očekáváme opětovné zvýšení paušálu bohužel až od roku 2019,“ dodal člen rozpočtového výboru a jeden z předkladatelů návrhu Vojtěch Munzar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Danuše Nerudová je konzistentní

8:05 Nacher (ANO): Danuše Nerudová je konzistentní

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k problému Danuše Nerudové s publikací v predátorskýc…