Stanjura (ODS): Závazné hlasování nemáme, každý se rozhoduje individuálně

19.01.2018 15:28

Projev na 6. schůzi Poslanecké sněmovny 19. ledna 2018 k žádosti o vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny k trestnímu stíhání poslance Andreje Babiše a poslance Jaroslava Faltýnka

Stanjura (ODS): Závazné hlasování nemáme, každý se rozhoduje individuálně
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

Chtěl bych panu poslanci Faltýnkovi poděkovat za tu citaci a když jsem ji poslouchal, tak jsem rád, že na tom svém názoru, tehdy, nemusím dnes vůbec nic měnit. Budu postupovat stejně možná na rozdíl od mnoha jiných a už to říkali poslední dva předřečníci a já to zopakuji. Já když se rozhoduji, a my máme dobré demokratické pravidlo v klubu Občanské demokratické strany, kteří, kteří jsme přišli později, jsme zdědili a které určitě předáme svým nástupcům v naší straně našim poslancům, že v otázce vydávání nehledáme společné stanovisko klubu, nemáme závazné hlasování, každý se rozhoduje individuálně. A já jsem skutečně hlasoval zhruba v těch deseti případech, jak jste citoval v tom svém vystoupení, a pro mě to vodítko je velmi jednoduché, pro mě osobně.

Pokud se ta žádost týká politického rozhodování, tak jsem proti. Mluvil o tom pan poslanec Birke ve svém vystoupení, mluvila o tom i paní poslankyně Němcová. Říkal jsem to, když jsme tady hlasovali o vydání pana docenta Svobody, budeme o tom hlasovat znovu, a já nemusím na rozdíl od jiných měnit své stanovisko a budu hlasovat stejně. A to je ten základní rozdíl.

A chci říct, pane předsedo Faltýnku, prostřednictvím pana místopředsedy, kdyby policie požadovala vydání osoby či osoby vašeho stranického kolegy a bylo to za vaše hlasování ve Sněmovně, v zastupitelstvu, na vládě, byl bych proti. Pro mě je to takové, a nechci se vůbec k té kauze vyjadřovat, podle mého názoru to nesouvisí s vaší politickou činností, pak mohu hlasovat pro vydání, což dneska udělám. Kdyby to souviselo s vaší politickou činností, s vaším hlasováním, ještě k tomu ve sboru, tak bych hlasoval proti vydání, protože to posuzuji tímhle tím pohledem a neposuzuji to podle toho, zda to je člen mé politické strany nebo člen jiného politického hnutí či jiné politické strany. A tak jsem postupoval i u paní poslankyně Kailové a paní poslankyně Parkanové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

18:09 Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…