Štěch (ČSSD): Křesťanské uprchlíky přijímat musíme

19.02.2016 13:33

Předseda Senátu Milan Štěch spolu s dalšími senátory přijali slovinského prezidenta Boruta Pahora s jeho delegací, včetně ministra infrastruktury Petera Gašperšiče.

Štěch (ČSSD): Křesťanské uprchlíky přijímat musíme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) na tiskové konferenci

Hlavním tématem jednání byla migrační krize a společný postup evropských zemí při jejím řešení - i v souvislosti s probíhajícím summitem EU. "Obě naše země se chtěly po demokratických změnách začlenit do evropských struktur. Teď musí obě naše země vyvinout maximální úsilí vedoucí ke společnému řešení uprchlické krize, které Evropa čelí," řekl slovinský prezident Pahor. Ten zároveň upozornil na informace slovinských zpravodajských služeb, podle kterých může chtít do Evropy v následujících letech přijít až 35 milionů obyvatel zemí Severní Afriky.

Předseda Senátu Milan Štěch upozornil na to, že Česko přijalo v minulosti statisíce migrantů z Východní Evropy, zejména Ukrajiny. Zároveň uvedl, že se Česko v současnosti snaží vybírat skupiny křesťanských uprchlíků z ohrožených oblastí, kterým poskytuje azyl. "V Sýrii a dalších zemích jsou v současnosti křesťané terčem nenávistných útoků ze strany muslimských radikálů. Jejich utlačování bylo v minulých měsících mnohokrát prokázáno. Proto nerozumím odporu některých komunálních politiků proti přijetí několika desítek křesťanských rodin, zejména ze Sýrie a Iráku.

Myslím, že naší povinností je pomoci jim a dát jim šanci na důstojný život. To však nic nemění na mém odmítavém postoji k přijímání migrantů často neznámého původu do zemí Schengenského prostoru včetně naší země," řekl Milan Štěch. Oba politici hovořili také o dopravní infrastruktuře nebo strategických česko-slovinských investicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…