Štefek (KSČM): Téma zákazu igelitových tašek je zdánlivě daleko od mé gesce

16.04.2015 10:02

Ve středu 15. dubna přijali zástupci Středočeského kraje v zasedací místnosti zastupitelstva delegaci asi 60 studentů a učitelů, kteří jsou účastníky projektu Erasmus+.

Štefek (KSČM): Téma zákazu igelitových tašek je zdánlivě daleko od mé gesce
Foto: KSČM
Popisek: Zdeněk Štefek, KSČM

Ve středu 15. dubna přijali zástupci Středočeského kraje v zasedací místnosti zastupitelstva delegaci asi 60 studentů a učitelů, kteří jsou účastníky projektu Erasmus+.  Setkání k mezinárodnímu projektu „Plastic –S- kills“ (igelitové tašky zabíjejí) se zúčastnil náměstek hejtmana Milan Němec, náměstek hejtmana Karel Horčička a radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Téma omezení nebo zákazu igelitových tašek je zdánlivě daleko od mé gesce, od kultury, ale ve skutečnosti je to naopak. Právě kultura člověka může posunout ochranu životního prostředí do popředí zájmu a právě i kulturními prvky, soutěžemi , výstavami je možné bojovat o zelenou Zemi,“ sdělil radní Štefek.

Projekt, který si klade za cíl podpořit myšlenku o zákazu igelitových tašek, které jsou s ohledem na jejich velké množství, negativní působení na životní prostředí a dobu rozkladu hrozbou pro lidstvo probíhá pod záštitou Národní agentury pro evropské programy – NAEP a je financován Evropskou unií.

Do projektu se zapojili žáci a pedagogové ze šesti zemí, z Německa, ČR, Maďarska, Slovenska, Chorvatska a Turecka. Za Českou republiku se akce účastní tým ze SOŠ a SOU Kladno.

V každé zemi se vytvořily pracovní skupiny, které prostřednictvím různých aktivit téma propagovaly.  Zároveň se mají uskutečnit 4 společná setkání, na Slovensku , v České republice, v Chorvatsku a v Německu.

Závěrem projektu je putovní výstava v každé zemi, která má připomenout, že ochrana životního prostředí je věcí každého z nás.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zdeněk Štefek - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…