Suchý (Úsvit): Nenechte, aby o vás rozhodoval někdo jiný. Pojďme cestou referend

30.08.2014 7:28

Nejlepší obrana je útok. Tak reaguje zastupitelstvo ohledně referenda o spalovně. Občané Jihlavy vyzývají své zastupitele: „Chceme přímou demokracii! Chceme referendum! Vyhlaste ho!“ Zastupitelstvo odpovídá: „Nikdy a ještě vás pokutujeme!“

Suchý (Úsvit): Nenechte, aby o vás rozhodoval někdo jiný. Pojďme cestou referend
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Proto vás prosím. Myslete na to, komu dáte hlas v nadcházejících volbách. Jestli přímé demokracii, nebo těm co vás pokutují a nenechají vás rozhodnout.

Vždyť přeci rozhodnout se sám, je ta pravá demokracie.

A je to tu! Opět výsměch všem slušným občanům Jihlavy. Referendum nebude a za tu drzost vás ještě obereme! Je to smutné a od radnice nedůstojné k demokracii. Nevyslyšení hlasu Jihlavy a plivnutí slušným občanům do tváře. Tak cítím pokutování občanů, kteří se omylem podepsali pod petici víckrát než jednou. Ano aktivisté by sice měli překontrolovat podpisy, ale oni za to placení nejsou. To má dělat město. V tomto případě měli aktivisty upozornit na duplicitu podpisů a případně požádat aktivisty o doplnění podpisů. Poté vydat do medií tiskové prohlášení a varovat všechny občany, aby si dávali pozor na to, co a kolikrát podepisují. Rozhodčí ledního hokeje také nevyloučí hned hráče za nějaký technický přestupek, například za to že má špatně zapnutou helmu. Nejprve ho na to upozorní a pak vylučuje. Tady jde, ale dokonce o peníze. Proto měla radnice postupovat opatrně.

Několik mých přátel se mě ptá. Proč zrovna jemu vyhrožují nějakou pokutou. Nikdo z nich si není vědom, že by podepsali podpisový arch dvakrát a už vůbec ne třikrát či vícekrát. Všichni z nich poctivě platí daně, pracují, nerozkrádají stát. Jsou to slušní občané. Všichni jen chtěli referendum o spalovně.

A moje odpověď zní jasně: Nikdo nic neplaťte. Odvolejte se a nic neplaťte. Museli by vám dokázat, že jste petici úmyslně podepsali více než dvakrát a to vám nikdo nedokáže. Referendum je hlavním nástrojem přímé demokracie. Proto ho také Hnutí Úsvit přímé demokracie má v programu, a kdybychom mohli, referendum vyhlásíme i bez petice, protože případná spalovna se dotkne všech Jihlavanů!

Proto na to myslete, až půjdete k volbám a volte přímou demokracii. Jak vidíte, za součastné demokracie nemá hlas lidu takovou váhu na to, aby mohl něco změnit, o něčem rozhodnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…