Svoboda (KDU-ČSL): Je srpen. Kam pojedou letos ruská vojska na dovolenou?

06.08.2015 7:24

Ruští vojáci jezdí pravidelně v srpnu na zahraniční dovolenou - srpen 1968 Československo, 2008 Gruzie, 2014 Krym

Svoboda (KDU-ČSL): Je srpen. Kam pojedou letos ruská vojska na dovolenou?
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Svoboda

Jistě i letos budou vyjíždět za nevšedními zážitky do ciziny a navštíví některé z rekreačních letovisek líbezných sousedních zemí.

Už maršál Žukov přišel na to, že dlouhá léta povalování se v kasárnách mají na psychický stav branců devastující účinky a zavedl „zážitkovou turistiku“. První dovolená se nevydařila, byla brancům udělena v říjnu 1956 a počasí již v Budapešti tou dobou není zrovna nejpěknější.

Srpen se osvědčil mnohem lépe. V Praze se všem líbilo - i když se někteří z přiložených mapiček mylně domnívali, že jsou v Suezu. V Gruzii bylo v srpnu také pěkně, hodně vína a ovoce, též krajina pěkná a ubytování na úrovni. Zatím nejméně komfortní byl lázeňský pobyt na Krymu a na Donbase, kde je koncem léta jednak strašné vedro a za druhé je tam mizerné ubytování. Ukrajinci měli navíc tu drzost, že byli nepohostinní a někteří dokonce stříleli.

Na ten mizerný komfort to byla dovolená příšerně drahá a mnozí hoteliéři požadovali platit kromě ceny za pokoje ještě potraviny, platy a penze, s čímž se původně nepočítalo.

Letos je třeba vyrazit někam, kde není horko a kde nežijí lidé. Když se podíváme na mapu, mohl by být vhodný norský národní park Varangerhalvøya nedaleko od švédských a finských hranic. Je tam chladněji, břehy omývá Barentsovo moře a v něm si ruské ponorky rády hrají. Tedy pokud je právě nemusí tahat ze dna Norové i s mrtvými dovolenkáři.

Zdroj: pavelsvoboda.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…