Svobodní: ODS je ohledně eura pokrytecká. Nedá se jí věřit

11.03.2014 20:10

Svobodní považují sliby ODS o vyjednání výjimky z eura a referendu o euru za pokrytecké. Její sliby a skutky se diametrálně rozcházejí.

Svobodní: ODS je ohledně eura pokrytecká. Nedá se jí věřit
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

ODS nyní před volbami do Evropského parlamentu slibuje vyjednání výjimky ze zavedení eura, referendum o zavedení eura a snížení nákladů energii. Byla to ale právě ODS, která vždy, když byla u vlády, dělala pravý opak.

Bývalý premiér Petr Nečas odmítl prosadit výjimku ze zavedení eura, ačkoliv o to byl Svobodnými, centrální bankou i prezidentem republiky žádán. Místo toho podepsal a prosadil změnu smlouvy o fungování EU, která umožnila vznik fondu ESM, který nás zavazuje poslat po přistoupení k euru až 350 miliard korun pro zadlužené země eurozóny. K této smlouvě navíc ODS přistoupila, aniž by za to cokoliv pro Českou republiku získala. Dnes mluví ODS o referendu, ale když byla vládní stranou a referendum mohla zorganizovat, nic neudělala. ODS prosadila zákony, podle kterých platíme drahou solární elektřinu. Plány ODS jsou nevěrohodné. ODS jen vykrádá program Svobodných, a nedá se jí věřit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě