Svobodní: Střípky z kontaktní kampaně - týden druhý

12.09.2013 13:05

Druhý týden pokračuje naše kontaktní kampaň v České republice. Zatím jsme objeli více než 30 měst, což přesahuje i plány některých velkých stran.

Svobodní: Střípky z kontaktní kampaně - týden druhý
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

A to jsme teprve na začátku. Na přípravu této kampaně bylo kvůli předčasnému termínu voleb velmi málo času a ne vše se obešlo bez zmatků a nedostatků v organizaci. Rádi bychom tedy poděkovali Vám všem, kteří jezdíte oslovovat občany společně s našimi týmy na náměstích, necháváte u sebe naše členy přespat a jinak organizačně pomáháte. Díky tomu ukazujeme, jak má fungovat opravdová kampaň strany, které k úspěchu pomáhají její sympatizanti a ne daňový poplatník ze státní kasy.

Níže přinášíme opět krátké shrnutí toho, jak se nám tento týden daří.

Vyškov

V pondělí druhého týdne naší kampaně se náš volební tým pohyboval ve Vyškově. Navzdory špatnému počasí nevydrželi členové našeho volebního týmu čekat a vyrazili za mírného mrholení na Masarykovo náměstí. Celý den sbírali podpisy pod petici za zrušení některých nepotřebnýchdaní. Během dne dorazilo několik našich příznivců a nerozhodnutých voličů. Dorazil i postarší pán, který je voličem svobodným již od založení i přesto, že nemá přístup k internetu a o Svobodných se dozvídá velmi těžko. O to více si vážíme activity podobných sympatizantů, kterým není jedno, co se kolem nás děje.

Blansko

V Blansku se náš tým usadil na pěší zóně u Náměstí Republiky. Tentokrát bylo krásné počasí, avšak jak poznamenal přítomný člen Michal Fendrych: “blanenští se kterými jsme hovořili, byli z politiky velmi rozladěni.” Dorazilo i několik přesvědčených komunistů, kteří našemu týmu sdělili, jak jsme se za komunistů “měli dobře”. Náš tým přišel podpořit i místopředseda Jihomoravského kraje Petr Pořízek, který se přidal do diskuze s voliči. I v Blansku se náš tým setkal s mnoha voliči a podporovateli, kterým děkujeme za podporu.

Svitavy

Ve Svitavách naši členové prezentovali myšlenky Svobodných na náměstí Republiky. Spolu s naší akcí se konaly na náměstí i farmářské trhy, což nezanedbatelně přispělo k tomu, že na náměstí se pohybovalo velké množství lidí.  Na akci přijel předseda Pardubického kraje Josef Káles s manželkou. Aktivně hovořili s voliči a oslovovali potencionální voliče na náměstí. Lidé si mohli prohlédnout naše informační panely s užitečnými informacemi a pohovořit na různá témata se členy volebního týmu.

Působení Svobodných ve středních Čechách patří zatím k nejúspěšnějším ze všech krajů. Své zážitky z Kutné Hory, Brandýsa a Kolína sepsala členka předvolebního týmu Andrea Holopová.

Brandýs nad Labem – Stará Boleslav

K našemu týmu dorazily propagační materiály pro volby do sněmovny. První rozdávání nových letáčku s novou grafikou Brandýští ocenili, prý se jim moc líbí, za což jsme rádi. Dokonce jsme předali letáček i pánům z radnice (starosta za ODS, místostarosta TOP), aby se mohli podívat, na jakých hodnotách má stát pravicová politika. :)

Kutná Hora

Velice nás potěšilo, že kutnohorákům značka Svobodní nebyla cizí. Mnoho lidí nás zde již zná a před volbami tedy již nemusíme tolik vysvětlovat, kdo vlastně jsme a co chceme. Akce se zúčastnil take středočeský předseda Milan Vodička se svou rodinou, která se do kampaně také aktivně zapojuje. Pan Vodička dále napsal: “Diskuse byla zajímavá i v Kutné Hoře, lidi už jsou unavení ze zvyšování daní od TOP 09, ODS a dříve také ČSSD. Daňový trend na zrušení některých daní a poplatků vyvolává optimismus.”

Kolín

K dalším ze středočeských zastavení patřil Kolín. Kampaň zde proběhla dobře a ukázalo se, že i zde máme velmi aktivní příznivce.

Karlovy Vary

V krajském městě se jako vždy dařilo lépe než v těch menších. Přestože bylo chladné počasí, chodilo kolem našeho stánku mnoho lidí a sbíraly se i podpisy pro naše petice. Náš tým však stale zlobí auto, které se jim minulý týden pokusil někdo vykrást a poničil tak kliku u dveří, které občas nejdou zavřít. Naše hlídka se tedy musela rozdělit a u stánku jsme měli pouze jednoho člověka po velkou část dne.

Havířov

Havířov – po Ostravě první dobrá zkušenost na “drsném” severu. Jednak jsme zjistili, že zde máme velmi aktivní příznivce a take lidé zde byli mnohem lépe naladěni než například v Orlové.

Bohumín

V Bohumíně se naši členové usadili na pěší zóně poblíž náměstí, jelikož jako v mnoha jiných městech zjistili, že náměstí v centru je přes den téměř prázdné. Akci poznamenalo také špatné počasí  a lehký déšť. Přesto se však za našimi členy někteří lidé zastavili měli jsme příležitost alespoň některým sdělit, proč tam vlastně stojíme. I v Bohumíně se však ukázala přítomnost silné levice. A to tehdy když se nám jeden pán, který si očividně přišel pouze zanadávat, pokoušel vysvětlit, že za komunistů to “fungovalo” a my jdeme pouze tunelovat. Vzhledem k jeho přesvědčení o vlastní “pravdě” bylo naprosto zbytečné poukoušet se cokoli vysvětlit a naši členové měli příležitost si vyzkoušet asertivní jednání v praxi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…