Svobodní: Zrušte EET úplně

15.12.2017 17:31

Vyjádření Svobodných k rozhodnutí Ústavního soudu ohledně EET

Svobodní: Zrušte EET úplně
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Svobodní vítají rozhodnutí Ústavního soudu, který zpochybnil způsob zavádění EET. Zrušení povinnosti EET pro lékaře, veterináře, zemědělce, řemeslníky a další (3. a 4. vlna) je dobrou zprávou pro tyto podnikatele. Stejně tak je správné, že zmizí absurdita evidovat tržby zaplacené platební kartou, která už je beztak evidována.

„Svobodní by byli rádi, kdyby došlo k úplnému narovnání podmínek a povinnost EET byla zrušena pro všechny podnikatele. Můžeme jen doufat, že se najde dostatek odvážných poslanců, kteří ve Sněmovně navrhnou zrušení zákona o povinné elektronické evidenci tržeb a budou hlasovat pro,“ řekl místopředseda Svobodných Jiří Zapletal.

„Považujeme od samého počátku úvah o zavedení elektronické evidence tržeb, EET za šikanu malých a středních podnikatelů,“ prohlásil Zapletal. Ačkoli jsme si vědomi, že dochází k obcházení zákonů, krácení daní apod., nejedná se o masový jev, nýbrž ojedinělé případy. Za tyto ojedinělé případy však nesmí být sankcionováni a na právu svobodného podnikání omezováni všichni podnikatelé.

Uznáváme, že existuje velká skupina občanů naší země, kteří EET považují za nástroj lepšího vymáhání daní. Avšak tato možnost zde byla již před zavedením tohoto šikanózního nástroje. Každý občan mohl při jakémkoli nákupu vyžadovat účtenku. Finanční úřady měly a mají nástroje pro provedení kontroly vykazování tržeb. Nebyla vůbec potřeba nepřiměřeně zvyšovat náklady zejména živnostníkům, kteří byli dostatečně odvážní a začali podnikat, zaměstnávat lidi a pomáhat české ekonomice.

Svobodní považují za nejefektivnější zbraň k minimalizaci krácení daní nikoli represivní opatření, ale obecně nízkou míru zdanění. Čím vyšší jsou v dané ekonomice daně, tím je totiž vyšší motivace některých jedinců daně neodvádět v celém rozsahu.

Republikové předsednictvo Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…