Svobodní zahájili první fázi kampaně do sněmovny

18.05.2016 16:15

Svobodní dnes novinářům představili nový způsob komunikace pro kampaň a také programové vize do sněmovních voleb v r. 2017. V logu přibyl nápis "Začněte počítat s námi" a jednotlivé body svého programu budou Svobodní komunikovat pomocí početních znamének PLUS, MÍNUS a ROVNÁ SE.

Svobodní zahájili první fázi kampaně do sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý europoslanec Petr Mach (Trikolóra)

„Odvykli jsme si, že zdravá ekonomika roste tempem 6 % ročně, považujeme za normální, že daně jsou vysoké. Za první republiky jsme patřili v životní úrovni mezi 10 nejlepších států světa. Vrátíme do naší země prosperitu,“ prohlásil úvodem předseda Svobodných Petr Mach. Svobodní chtějí především vrátit svobodu do soukromého života, podnikání i práce. Státní moc šmíruje a šikanuje občany a podnikatele. Přitom si ji platíme z daní a musí tedy přestat sloužit k plošnému omezování svobody občanů. Moc politiků je třeba omezit. Svobodní vycházejí z toho, že stát patří nám, nikoliv my jemu.

Svobodní ve sněmovně v r. 2017

Počítáme s budoucností:

Chceme Českou republiku prosperující, svobodnou a bezpečnou

SVOBODA

Místopředseda Radim Smetka upozornil, že dnes jsou lidé ve frontách na úřadech ve válce s úředníky, zaměstnanci jsou ve válce se živnostníky. „Nahradíme přístup ‚rozděl a panuj‘ přístupem ‚spoj a omez moc vládnoucích‘. Omezíme zbytečnou byrokracii. Na podporu všech podnikatelů snížíme daně. A pracujícím bez rozdílu snížíme vysoké odvody. Uděláme všechno pro to, aby většina státní agendy šla vyřídit snadno pár kliknutími na internetu. Tedy např., aby založení živnosti šlo udělat během pár minut z pohodlí domova a bez obtížného obíhání úřadů,” dodal Smetka.

BEZPEČNOST

Podle Svobodných je prvořadou úlohou České republiky jako státu zajištění bezpečnosti a ochrany Ústavou garantovaných práv a svobod svým občanům. Každý způsobilý a zákona dbalý občan ČR musí mít možnost bránit sebe, své blízké i svůj majetek i se zbraní v ruce. Místopředseda Karel Zvára, který je sám také držitelem zbrojního průkazu, k tomu řekl: „Zločinci si zbraně opatří navzdory zákazům. Nevím o případu, kdy by byl teroristický čin spáchán legálně drženou zbraní.“ Svobodní nesouhlasí s odzbrojováním občanů a chtějí prosadit zvýšení ochrany toho, kdo je nucen bránit sebe, svou rodinu, či svůj majetek (tzv. Castle doctrine, tedy volně přeloženo Můj dům, můj hrad).

PROSPERITA

Svobodní prosadí jednotnou sazbu DPH ve výši 15 %, jak dále oznámil Petr Mach. „Dopad na rozpočet bude minimální, ale bude to znamenat obrovskou úlevu pro podnikatele, živnostníky a spotřebitele. Chceme se vydat cestou snížení daní a chceme omezit možnost politiků, aby je mohli snadno zvyšovat. Např., aby se daně zvyšovaly ústavní většinou, a nikoliv jen prostou, jako je tomu doposud,“ sdělil Mach.

Svobodní už také konkrétně spočítali, že sjednocením DPH na 15 nebo 14 procent by státní rozpočet přišel jen o velmi málo peněz, takže se snížení daní vyplatí.  „Svobodní prosazují sjednocení DPH na úroveň maximálně 15 procent. Občanům tak zbude podstatně více peněz v kapsách,” zdůraznil předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach. „Provedl jsem výpočet tzv. Lafferovy křivky, ze kterého plyne, že když sjednotíme sazbu DPH na 15 %, přijde státní rozpočet oproti nynějšímu stavu jen o 7 miliard korun. Při jednotné sazbě 14 % by stát přišel oproti nynějšímu stavu jen o 16 miliard korun z celkového ročního výnosu 330 miliard. A to se vyplatí,” dodal Mach.

Program Svobodných v 10 bodech:

Nízké daně

Jednoduché podnikání

Méně státní regulace

Méně dotací pokřivujících volný trh

Vyrovnané veřejné finance

Více osobní  svobody  

Více ekonomické svobody

Suverénní a bezpečný stát

Žádné povinné kvóty z Bruselu

Žádné další euronesmysly

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…