TOP 09: Čekáme na výsledky voleb

11.10.2014 15:30

V pražském hotelu Dorint Don Giovanni na Vinohradské třídě se po 13. hodině sešel volební štáb, aby čekal na výsledky voleb do zastupitelstev obcí a do Senátu.

TOP 09: Čekáme na výsledky voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Věříme v dobrý výsledek ve městech a samozřejmě nám záleží na výsledku v Praze, kde bychom rádi obhájili prvenství,“ řekl po příchodu na štáb první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Doufám, že si udržíme pozice, které jsme získali v komunálních volbách před čtyřmi lety,“ dodal.

Postupně také dorazili předseda Karel Schwarzenberg, místopředsedkyně Helena Langšádlová, lídr kandidátky na primátora hlavního města Prahy Tomáš Hudeček, europoslanec za TOP 09 Jaromír Štětina, kandidáti do Senátu Michaela Vojtová a Pavel Kárník, předseda krajské organizace hl. města Prahy Jiří Vávra a lídryně v komunálních volbách na Praze Pavlina Hájková.

„Neúspěch by byl, kdybychom podstatně ztratili oproti minulým volbám... Situace se změnila a bojovat proti velkým penězům je složité. Tyto volby jsou referendem o demokratických stranách proti stranám vůdcovského typu,“ řekl v České televizi předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

„Byla to extrémně vyhrocená kampaň a zřejmě nejvíce radikální, která kdy v Praze byla... Byl bych spokojený s takovým volebním výsledkem, který by nám zajistil, že budeme hlavní vyjednávací silou pro vyjednávání o koalici,“ uvedl Tomáš Hudeček.

V průběhu odpoledne ještě přijdou kandidáti do Senátu v Praze Jiří Vávra, Martin Bursík a další kandidáti do Senátu i do zastupitelstva Prahy.

Držte nám palce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Pro občany a firmy v České republice je nejdůležitější mír

20:07 Seďa (SOCDEM): Pro občany a firmy v České republice je nejdůležitější mír

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o příměří a budoucí podobě Ukrajiny