TOP 09: Dětské skupiny ano. Zachovat však chceme i existenci alternativních zařízení

21.06.2014 14:29

„Poslanci TOP 09 dlouhodobě volali po vzniku dětských skupin jako další pomoci pro pracující rodiče. Náš názor se v této věci nemění,“ uvedla místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová.

TOP 09: Dětské skupiny ano. Zachovat však chceme i existenci alternativních zařízení
Foto: Daniela Černá
Popisek: Helena Langšádlová

„Na druhou stranu - zákon má některé nedostatky. Tím hlavním je skutečnost, že ohrožuje existenci alternativních zařízení jako jsou lesní školky nebo některá rodinná či mateřská centra. Zavádí totiž pro ně povinnost registrace a splnění pravidel podle tohoto zákona,“ dodává Langšádlová.

Poslanci TOP 09 nechtěli dál odkládat přijetí zákona, který ulehčí život mnoha rodičů a rozhodli se proto normu podpořit.

Protože ale neprošel pozměňovací návrh umožňující zachování alternativních zařízení péče o předškolní děti, začne TOP 09 pracovat na novele, která by odstranila překážky pro fungování stávajících rodinných a mateřských center i lesních školek. Novelu, která by zohlednila jejich specifické podmínky, předloží na podzim.

„V zákoně je stanovená ochranná lhůta jednoho roku. V této době se proto budeme soustředit na to, aby vláda upravila normy tak, aby mohla alternativní zařízení fungovat stejně, jako doposud,“ dodala poslankyně Věra Kovářová (klub TOP 09 a Starostové). Tento návrh už diskutovala také s ministryní práce a sociálních věcí, která veřejně slíbila, že vyjedná úpravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…