TOP 09 má detailní vyúčtování kampaně

16.12.2016 8:36

TOP 09 je lídrem v transparentnosti kampaní mezi českými parlamentními stranami. I tentokrát zveřejňuje detailní přehled nákladů na volební kampaň pro krajské a senátní volby.

TOP 09 má detailní vyúčtování kampaně
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Do kampaně pro kraje investovala celkem 24,5 milionu korun, tedy o půl milionu méně než původně plánovala. Část ušetřených peněz pak využila na podporu kandidátů ve druhém kole senátních voleb.

Největší částku v krajské kampani směřovala TOP 09 tentokrát do on-line prostoru. V této části kampaně využila bezmála 5 milionů korun, v kontaktní kampani pak téměř stejnou částku (asi 4,6 mil.). O něco málo nižší sumy použila strana na inzerci v médiích (4,2 mil.) a na venkovní reklamu (4,1 mil.). Součástí kampaní TOP 09 jsou také podporovatelské kampaně, které letos přinesly zatím největší zapojení členů a příznivců strany a v rozpočtu na ni směřoval asi 1 milion korun.

„Je to největší překvapení těchto voleb a příslib pro TOP 09 do budoucna. Lidé se rozhodli podpořit TOP 09, její kandidáty, její politiku, protože chtěli. Zapojilo se jich bezmála tisíc,“ řekl volební manažer Jaroslav Poláček.

Součástí volební kampaně byly i dva finanční dary pro Paměť národa, které TOP 09 věnovala v rámci speciálního projektu Kilometry za svobodu.

Krajské organizace vydaly na kampaň dalších 6,5 milionů. Nejvíce kraj Plzeňský(přes 1,4 miliony korun) a Středočeský(1,25 milionu korun). Naopak jednu z nejmenších částek – přes 200 tisíc korun,dala do kampaně například organizace TOP 09 v Karlovarském kraj, kde i přes nízké náklady získala krajského zastupitele.Kandidáti do Senátu za TOP 09 investovali do svých kampaní celkem 6,6 milionu korun.Nejvyšší sumu využili pro dvě kola kampaně pražští kandidáti - Jiří Růžička – 1,4 milionu a Jiří Holubář – 1,2 milionu korun.Zhruba polovinu (700 tisíc) vynaložil na kampaň další úspěšný kandidát Tomáš Czernin.

Všichni zájemci mohli už v průběhu kampaně sledovat veškeré výdaje TOP 09 na transparentním účtu, který je dohledatelný přes webové stránky strany, stejně tak všichni sponzoři ještě před schválením jejich daru. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…