Talíř (KDU-ČSL): Blatensko je konzervativní zemědělsko-lesnicko-rybářský region

14.08.2021 16:11

V úterý 3. srpna navštívil první náměstek hejtmana František Talíř nejseverozápadnější cíp Jihočeského kraje, tedy Blatensko. Cílem návštěvy bylo setkat se starosty a dalšími osobnostmi tohoto regionu činnými v oblastech, které má náměstek Talíř v gesci.

Talíř (KDU-ČSL): Blatensko je konzervativní zemědělsko-lesnicko-rybářský region
Foto: kdu.cz
Popisek: František Talíř

Návštěva začala v ZD Bělčice, jednom z největších zemědělských podniků v regionu. Předseda družstva Karel Zeman náměstka informoval o situaci podniku a hospodářských aktivitách v oblasti rostlinné i živočišné výroby a taktéž zmínil dílčí problémy, kterým družstvo čelí.

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí

Personální situace ZD je přímo úměrná od demografického vývoje v okolních obcích, o kterém informovali starosta Bělčic Martin Vejšický a starosta Hornosína František Vrbský, kteří byli též přítomni. A chybět nemohl ani zkušený zemědělec a politik, emeritní senátor Josef Kalbáč, který zmíněné skutečnosti zasadil do kontextu vývoje regionu. Následovala prohlídka nové prodejny, zpracování masa, bramborárny i bioplynové stanice a kravína.

Poté náměstek Talíř navštívil nedaleké Lnáře, kde poobědval se starostou Josefem Honzem v restauraci Přístav a byl poinformován o situaci v obci, v níž kraj provozuje Psychiatrickou léčebnu se spádovým územím pro velkou část jihozápadních Čech. Následovala návštěva blatenského zámku a milé setkání s jeho majitelkou, paní baronkou Janou Germenis-Hildprandt a poté i starostkou Blatné Kateřinou Malečkovou v restauraci My Deer Cafe.

Závěrem dne se pak František Talíř zastavil ještě v Sedlici, kde byl na radnici přijat starostou Vladimírem Klímou, místostarostkou Kateřinou Brabcovou a dalšími významnými osobnostmi města.

„Setkání s pěti starosty v jednom dni přímo v jejich obcích je pro mě mimořádná událost a velká čest,“ vyznal náměstek Talíř. „Blatensko je konzervativní zemědělsko-lesnicko-rybářský region, což má velký význam pro jeho rozvoj, stejně jako výstavby obchvatu měst a obcí na frekventovaném hlavním tahu I/20. Nejen o těchto tématech jsme dnes diskutovali a jsem moc rád za mnoho zajímavých a inspirativních podnětů přímo od místních, které jsou pro naše rozhodování na kraji navýsost důležité,“ dodal František Talíř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Udženija (ODS): Dotace na provoz urgentního příjmu a lůžkového oddělení pro Nemocnici Na Františku

20:03 Udženija (ODS): Dotace na provoz urgentního příjmu a lůžkového oddělení pro Nemocnici Na Františku

Hlavní město poskytne dotaci ve výši 20 milionů Kč na provoz Nemocnice Na Františku. Peníze jsou urč…