Talíř (KDU-ČSL): Geoscanner pro Mykolajiv

23.02.2024 17:01

Jihočeský kraj poslal do Mykolajivské oblasti svým partnerům geoscanner. Na místo dorazil už minulý týden a bude velmi užitečný při nápravách válečných škod.

Talíř (KDU-ČSL): Geoscanner pro Mykolajiv
Foto: kdu.cz
Popisek: František Talíř

„Mykolajivská oblast, se kterou Jihočeský kraj navázal partnerství, je stále pod palbou. Prakticky každý den sem dopadají rakety na nemocnice, obytné budovy i kritickou infrastrukturu,“ řekl první náměstek hejtmana Jihočeského kraje František Talíř.

Partnerství mezi Jihočeským krajem a Mykolajivskou oblastí bylo podepsáno 3. dubna minulého roku. V první fázi se týká především aktivní pomoci této oblasti během současné válečné situace. „I když válka na Ukrajině přestala být v našich médiích zpravodajským tématem číslo jedna a my nevidíme ve zprávách záběry z bojiště jako první, neznamená to, že se bojovat přestalo. Válka pokračuje a Mykolajivská oblast je pod palbou prakticky denně. Škody na infrastruktuře jsou ohromné. A právě na opravu sítí jsme se rozhodli darovat našim partnerům geoscanner, tedy zařízení, díky kterému lze velmi rychle a efektivně identifikovat úniky z potrubí a napravovat škody mnohem rychleji,“ upřesnil František Talíř a dodal: „Ať je to zrovna politicky populární, nebo ne, naše partnery neopustíme. Ukrajinští vojáci bojují každý den i za naši svobodu a mnoho z nich pro ni obětovalo svůj vlastní život. Ruský teror nesmí zvítězit“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.