Talíř (KDU-ČSL): Jsme momentálně vzorem řadě evropských zemí

17.04.2024 8:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahraniční politice vlády Petra Fialy.

Talíř (KDU-ČSL): Jsme momentálně vzorem řadě evropských zemí
Foto: kdu.cz
Popisek: František Talíř

Premiér České republiky do Bílého domu nemíří každý den. Ani každý rok. A rozhodně není zvykem, že by si vyslechl tak silná slova pochvaly jako aktuální premiér České republiky, Petr Fiala.

Mám vystudovanou historii. A víte, co mě vždycky zaujalo? Že když studujeme například dějiny První republiky, tak ty historické momenty se většinou váží na úspěchy či neúspěchy v zahraniční politice ?? Prostě na schopnost mít maximálně dobré vztahy se spojenci a být schopní se bránit společným nepřátelům. V perspektivě mnoha desetiletí je toto mnohem zásadnější, než různé daňové změny či další zákony. 

Často mi lidé při kampani na ulici říkají, že by vláda měla dělat různé věci lépe. A leckdy jim musím dát i za pravdu. V čem ale naše současná vláda dělá skvělou práci, je naše zahraniční politika.

Ať už jde o práci ministra Lipavského, aktivity prezidenta Pavla nebo úspěchy premiéra Fialy. Jsme momentálně vzorem řadě evropských zemí a naše země "boxuje v mnohem vyšší váhové kategorii", než by jí příslušelo dle velikosti ekonomiky nebo množství obyvatel. 

A myslím, že jednou na ni budeme právem hrdí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dostanete se po parlamentních volbách vůbec do sněmovny, vy vzore?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegusta , 17.04.2024 9:01:49
Před rokem 2% preferencí.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

8:04 Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke komentářům v on-line prostoru.