Telička už makal v Bruselu, ANO je opět blíž ALDE

31.05.2014 12:46

Lídr hnutí ANO pro evropské volby a nově zvolený poslanec EP Pavel Telička má za sebou první cestu do Bruselu ve své nové politické roli. V úterý se v Bruselu účastnil jednání představitelů strany ALDE, které proběhlo před večerním neformálním zasedáním Evropské rady.

Telička už makal v Bruselu, ANO je opět blíž ALDE
Foto: Daniela Černá
Popisek: Pavel Telička

Právě s Aliancí liberálů a demokratů pro Evropu (ALDE) hnutí ANO vyjednává o spolupráci a začlenění našich poslanců do této třetí největší frakce v Evropském parlamentu.

Setkání se zúčastnili šéf britských liberálních demokratů a bývalý šéf ALDE Sir Graham Watson, premiér Lucemburska Xavier Bettel, premiérka Slovinska Alenka Bratušek, britský ministr energetiky a klimatických změn Ed Davey, místopředseda belgické vlády Belgie Alexander De Croo, eurokomisaři Siim Kallas a Oli Rehn, místopředseda vlády a ministr zahraničí Belgie Didier Reynders, premiér Nizozemska Mark Rutte a současný lídr frakce ALDE Guy Verhofstadt.

Zástupci ALDE potvrdili, že jejich frakce je připravena úzce spolupracovat s hnutím ANO a s jejími europoslanci, kteří by se měli stát její součástí. Frakce má nyní 64 jistých europoslanců, Verhofstadt ale o případném začlenění vyjednává s dalšími jedenácti nově zvolenými poslanci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): „Demokracie“ je v případě von der Leyenové jen eufemismem pro cenzuru

14:02 David (SPD): „Demokracie“ je v případě von der Leyenové jen eufemismem pro cenzuru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke „kandidatuře" Ursuly von der Leyenové na post před…