Toman (Trikolóra): Chceme klidné Strakonice

13.11.2019 22:33

„Chceme klidné Strakonice. Nechceme rozhádané město, přinášíme klid a rozvahu.“ S takovým poselstvím pro občany jde do mimořádných voleb ve Strakonicích, které připadají na letošního 14. prosince, hnutí Trikolóra. Podle lídra kandidátky hnutí Františka Tomana jsou právě hádky a rozepře občanů ve městě na denním pořádku.

Toman (Trikolóra): Chceme klidné Strakonice
Foto: Trikolóra
Popisek: Trikolóra

„Strakonice jsou známé tím, že zde na sebe řada občanů - politiků - podává trestní oznámení. Tuto situaci chceme zklidnit,“ uvedl František Toman, pětašedesátiletý policejní komisař, který se rozhodl vstoupit do politiky na sklonku své profesní dráhy. Trikolóru si vybral zejména proto, že její program je založen na „selském rozumu“.

Mezi programové priority Trikolóry ve strakonických volbách patří zřízení denního stacionáře pro občany se sníženou soběstačností a pro rodiny s dětmi, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné osoby. Hnutí Václava Klause mladšího chce dále vyřešit současnou kritickou situaci ve městě v oblasti zajištění lékařské pohotovostí služby v mimopracovní době. Chce také zajistit dostupné bydlení rodinám.

„Budeme podporovat vznik bytových družstev s účastí města a výstavbu nových, cenově dostupnějších bytů. Vytvoříme podmínky pro navýšení míst v mateřských školách. Nepodpoříme projekty počítající s masovým přílivem dělníků z ciziny, které by v budoucnu zhoršily bezpečnost v našem městě, podobně jako se tak stalo jinde v ČR. Zasadíme se o okamžitou nápravu situace ohledně zpoplatnění silnice 1/20, které nám přivede kamiony do města. Budeme pokračovat v opravách silnic a chodníků, a to i v okrajových částech města. Vyřešíme nedostatek parkovacích míst na sídlištích vybudováním nových stání,“ píše se v programu Trikolóry pro nadcházející komunální volby.

Prosincové volby do strakonického zastupitelstva budou vůbec prvními volbami nového hnutí Trikolóra. „Ve Strakonicích, stejně jako jinde, budeme prosazovat naše tři hlavní programové pilíře. Tedy, že bohatství vzniká z práce, žijeme v České republice a je třeba bránit normální svět,“ uvedl předseda Trikolóry Václav Klaus mladší, který se za občany Strakonic během následujících týdnů několikrát osobně vydá.

Trikolóra Strakonice - program:

Chceme KLIDNÉ STRAKONICE. Nechceme rozhádané město, přinášíme klid a rozvahu. Jsme připraveni spolupracovat se všemi politickými subjekty, kterým jde o blaho města, prosperitu místních firem a spokojený život občanů.

BRAŇME NORMÁLNÍ SVĚT
Městská samospráva ani stát zde nejsou od toho, aby nám říkaly, jak žít, co si myslet nebo dokonce jak vychovávat naše děti. Město má být aktivní ve věcech, které si občané sami nedokáží zajistit nebo jsou ve veřejném zájmu, tedy například v sociální a zdravotní oblasti.

  • Zřídíme denní stacionář pro občany se sníženou soběstačností, způsobenou vysokým věkem, chronickým onemocněním nebo zdravotním postižením, a pro rodiny s dětmi, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné osoby. Součástí bude i tzv. odlehčovací služba pro lidi dlouhodobě pečující o postiženého.
  • Vyřešíme současnou kritickou situaci ve městě v oblasti zajištění lékařské pohotovostí služby v mimopracovní době (zejména zubní ordinace, ORL apod.).
  • Podpoříme sportovní a volnočasové akce a kluby, které se starají o aktivitu našich dětí. Aktivní trávení volného času našich dětí je nejlepší prevencí kriminality a drog.
  • Nebudeme podporovat tendenční vzdělávací projekty, které našim dětem vnucují jediný „správný“ názor. Děti se mají učit myslet, ne co si myslet!

BOHATSTVÍ VZNIKÁ Z PRÁCE
Bohatství města vzniká díky pracujícím lidem a firmám platícím daně. S těmito vybranými penězi město musí nakládat hospodárně a zajišťovat dobré podmínky pro život pracujících lidí i podnikání firem a živnostníků.

  • Pomůžeme rodinám se zajištěním bydlení. Budeme podporovat vznik bytových družstev s účastí města za účelem výstavby nových, levnějších bytů, pro které vyčleníme městské pozemky.
  • Budeme prosazovat rozumné a průhledné nakládání s penězi města a řádné hospodaření ve všech městských společnostech, které musí vést odborníci.
  • Dohlédneme na transparentnost výběrových řízení.
  • Neposkytneme investiční pobídky zahraničním firmám na úkor místních podniků. Budeme podporovat tradiční české firmy, které zde platí daně a zaměstnávají lidi.
  • Nebudeme zvyšovat městské poplatky a daně, například daň z nemovitosti.

ŽIJEME VE STRAKONICÍCH
Jsme hrdými občany našeho města, které patří mezi nejbezpečnější místa s nejčistší přírodou v naší zemi, a chceme, aby to tak zůstalo i nadále.

  • Vytvoříme podmínky pro navýšení míst v mateřských školách.
  • Nepodpoříme projekty počítající s masovým přílivem dělníků z ciziny, které by v budoucnu zhoršily bezpečnost v našem městě, podobně jako se tak stalo jinde v ČR.
  • Zasadíme se o okamžitou nápravu situace ohledně zpoplatnění silnice 1/20, jinak nám to přivede kamiony do města.
  • Budeme pokračovat v opravách silnic a chodníků, a to i v okrajových částech města. Vyřešíme nedostatek parkovacích míst na sídlištích vybudováním nových stání.
  • Zajistíme plynulou, rychlou a bezpečnou dopravu. Vybudujeme nové přechody pro chodce na exponovaných místech.
  • Zvýšíme počet linek MHD a četnost spojů v návaznosti na potřeby občanů Strakonic.
  • Budeme hledat nová řešení likvidace komunálního odpadu ve městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.