Udženija (ODS): Kontrolní hlášení DPH stálo podnikatele miliardy korun a 2,5 mil. hodin času

23.05.2016 15:37

Podle průzkumu Hospodářské komory strávili živnostníci a podnikatelé vyplňováním kontrolního hlášení DPH neuvěřitelných 2,5 milionů hodin.

Udženija (ODS): Kontrolní hlášení DPH stálo podnikatele miliardy korun a 2,5 mil. hodin času
Foto: praha.eu
Popisek: Pražská radní Alexandra Udženija

„Podle průzkumu Hospodářské komory strávili živnostníci a podnikatelé vyplňováním kontrolního hlášení DPH neuvěřitelných 2,5 milionů hodin. K tomu kvůli novému papírování zaplatili dalších několik miliard. Opět se ukázalo, že volební program nemá pro Andreje Babiše žádnou hodnotu. Ministr financí totiž před volbami sliboval podporu podnikání, ale zatím z aktivních a pracovitých lidí jen vysává peníze a zvyšuje jim administrativu. Kontrolní hlášení, elektronická evidence tržeb, omezení výdajových paušálů a naposledy návrhy na vyšší zdanění živnostníků. To je jenom několik příkladů, kterými chce předseda hnutí ANO zlikvidovat hlavně malé a střední podnikatele a živnostníky. Přitom na těchto lidech stojí celá ekonomika. Znovu musím zopakovat, že jakmile budeme ve vládě, tyto zákony zrušíme a podnikání v České republice zjednodušíme,“ uvedla 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.