Úsvit: Elektronické pokladny počkají. Imigranti jsou už na hranicích

16.06.2015 13:40

Poslanecký klub Úsvitu dnes na svém zasedání řešil především bezpečnostní situaci na státních hranicích a uprchlickou vlnu, která každým dnem může zasáhnout Českou republiku.

Úsvit: Elektronické pokladny počkají. Imigranti jsou už na hranicích
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Úsvit přímé demokracie - staré logo

Panuje jednoznačná shoda na tom, že téma nelegální imigrace je mnohem naléhavějším tématem než elektronické pokladny nebo majetková přiznání.

„Na vzniklou situaci reagují všechny odpovědné vlády v EU. Na hranicích s Itálií jsou ze strany Francie a Rakouska zaváděny přísné policejní kontroly. Dnes už to není o kvótách, protože nelegální imigranti překračují hranice nekontrolovaně a živelně. Chceme vědět, jaká bezpečnostní opatření přijala česká vláda,“ řekl na úvod předseda klubu Marek Černoch.

„Musíme jednat dřív, než tady nelegální imigranti budou. Pokud vláda už teď nepřijímá rozsáhlá opatření, tak naprosto selhává. Na dnešním jednání zařadíme nový bod – Informace vlády k bezpečnostní situaci na českých hranicích. Chceme vědět, jaká je aktuální situace. Dokáže Policie ČR kontrolovat naše hranice? Co imigranti, kteří přejdou mimo klasické hraniční přechody? Jaké finanční prostředky vláda uvolní na účinnou kontrolu hranic a jaké prostředky k tomu použije? Žádáme po vládě jasnou odpověď,“ řekl po zasedání klubu poslanec bezpečnostního výboru Martin Lank.

Dnešním hostem zasedání klubu byli i Jana Borkovcová a Robert Metelec z Iniciativy islám v ČR nechceme, který se mění na spolek Blok proti Islámu. „K dnešnímu dni máme na petici proti povinným kvótám pro uprchlíky přes 70 tisíc podpisů. Blok proti Islámu spojuje více než 135 tisíc aktivních občanů. Jedná se o největší občanské hnutí v České republice za poslední desetiletí. Za tyto občany žádáme jasnou informaci od vlády, kdy začnou kontroly na hranicích a jaké kroky podnikne, aby ochránila občany našeho státu a jakým způsobem budou hranice uzavřeny pro nelegální imigranty,“ uvedla Jana Borkovcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…