Úsvit-NK: Konec kvízomatů a rovné podmínky pro obchodní řetězce a velkododavatele

05.11.2015 16:08

Poslanecký klub Úsvit-NK dnes projednal návrh na omezení nelegálního hazardu. Dnes bohužel velmi rychle dochází k nárůstu nelegálních hracích automatů, vzniku černých heren a podobně. Tomu chceme čelit předložením pozměňovacích návrhů.

Úsvit-NK: Konec kvízomatů a rovné podmínky pro obchodní řetězce a velkododavatele
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

„Náš pozměňovací návrh řeší kvízomaty a slevostroje, které označuje za tvrdý hazard. Všechny na černo provozované přístroje postaví nezpochybnitelně mimo zákon. Navrhujeme také razantně zvýšit pokuty za nelegální hazard. Sazba 20 mil. Kč má odradit od zřizování černých heren v ČR,“ řekl k pozměňovacím návrhům poslanec Karel Fiedler.

Klub rovněž projednával zákon o významné tržní síle, ke které poslanecký klub rovněž předloží pozměňovací návrhy. Hlavním problémem zákona je, že se vztahuje jen na odběratele a neřeší postavení velkých dodavatelů. Druhou zásadní připomínkou je specifikace zakázaného chování, které je definováno velmi vágně.

„Budu navrhovat, aby stejně podmínky platily jako pro supermarkety, tak pro velkododavatele potravin“, řekla k návrhu poslankyně Olga Havlová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…