Úsvit: Na dětské hráčky a ledničku si už exekutor nesáhne

29.04.2015 14:04

Ve středu schválili poslanci ve třetím čtení novelu exekučního a občanského řádu.

Úsvit: Na dětské hráčky a ledničku si už exekutor nesáhne
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch, který na návrhu zákona intenzivně pracoval, považuje tento den za velké vítězství v boji s chamtivými exekutory a za vzpruhu pro týrané dlužníky.

„Osobně to považuji za naše velké vítězství. Jsem rád, že činnost pracovní komise, která problematiku exekucí řešila velmi intenzivně několik měsíců a jejíž jsem členem, pomohla k dosažení těchto revolučních výsledků a že poslanci zákon schválili,“ vyjádřil nadšení bezprostředně po hlasování Černoch. 

Novela přináší vskutku několik revolučních opatření. Mění se kupříkladu úprava věcí, kterých se nemůže týkat výkon exekučního rozhodnutí. Nově dochází k legislativnímu zpřesnění věcí, které jsou ve vlastnictví dlužníka nebo ve společném jmění dlužníka a manžela a dále se doplňuje podmínka hodnoty, kdy hodnota věcí musí odpovídat majetkovým poměrům dlužníka. Exekutor nesmí zabavit například běžné vybavení domácnosti, jako je postel několik let staré spotřebiče, dětské hračky, apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…