VV: Premiérovo mlčení potvrzuje závažnost této rozsáhlé klientelistické kauzy

13.06.2013 16:41

Prohlášení VV k aktuálním událostem

VV: Premiérovo mlčení potvrzuje závažnost této rozsáhlé klientelistické kauzy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Zástupci politické strany Věci veřejné opakují, že jsou připraveni podpořit rozpuštění Poslanecké sněmovny a hlasovat pro vyvolání předčasných voleb, tak aby se naše země neocitla v politickém patu. Pro konstruktivní fungování země, zvláště v době likvidace povodňových škod, je zapotřebí ještě před rozpuštěním sněmovny či pádem vlády, aby byla přijata široká shoda stran nad vytvořením státního rozpočtu a zemi neohrozily nevratné škody pramenící z rozpočtového provizória. 

Premiérovo mlčení a doslova zmizení uprostřed zasedání sněmovny potvrzuje vysokou závažnost této rozsáhlé klientelistické kauzy. Vyšetřování jednoznačně vítáme a chceme věřit stejně jako veřejnost, že toto rozsáhlé šetření nevyšumí do ztracena.

Vzhledem k tomu, že premiér Nečas stojí za protizákonném odvoláním policejního prezidenta Lessy, zastrašováním vyšetřovatelů a tlakem k odvolání podplukovníka Martince z protikorupčního policejního útvaru, nespatřujeme v něm skutečnou záruku vůle po transparentním vyšetření celé klientelistické sítě.

Požadujeme tedy jeho okamžité odstoupení a řešení situace na půdorysu parlamentních stran a prezidenta republiky.

Chceme širokou veřejnost ujistit, že jsme připraveni podpořit konstruktivní politické řešení, avšak s požadavkem na odstoupení premiéra Petra Nečase. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…