Vacek: Řešením pro Plachtu je oprava křižovatky, ne nová silnice

21.07.2020 5:35

Hradec Králové už zná závěry dopravní studie, která posuzovala smysl uvažované silnice na okraji přírodní památky Na Plachtě.

Vacek: Řešením pro Plachtu je oprava křižovatky, ne nová silnice
Foto: www.pavel-vacek.cz
Popisek: Pavel Vacek, zastupitel města Hradec Králové

Podle pirátského zastupitele Pavla Vacka by kontroverzní stavba sice dopravě ulevila, ale výrazně by pomohla i stavební úprava stávající křižovatky Brněnská - Na Brně. Už pouhé úvahy o nové komunikaci vyvolaly rozepře ve vládnoucí hradecké koalici, ale i ostrou hádku mezi primátorem a ochránci přírody. Ti proti stavbě silnice založili velmi úspěšnou petici s více jak šesti tisíci podpisy. Petentům teď dala naději dopravní studie, kterou na jaře zadala rada města. Průzkum konstatuje, že nová komunikace by v dopravních špičkách pomohla, ale zároveň zmiňuje, že současná křižovatka může s určitými úpravami obstát i v hustším provozu.

“Nabízí se kompromis mezi dvěma veřejnými zájmy a to ochranou významné přírodní památky a zlepšením dopravy směrem do nové čtvrti. Na rekonstrukci křižovatky Brněnská - Na Brně už dokonce existuje konkrétní projekt. Zahrnuje i kompletní rekonstrukci ulice Na Brně a to včetně nových chodníků, cyklostezky nebo zastávek MHD“,  připomněl pirátský zastupitel Vacek jinou teprve necelý rok starou dopravní studii.

Právě Piráti jsou společně s koaliční Změnou pro Hradec ze všech stran zastoupených v hradeckém zastupitelstvu k nové silnici nejvíce skeptičtí. “Argumenty dopravních inženýrů, že prioritu musí mít rekonstrukce stávajícího křížení, jsou jasné už dlouho. Teď se pouze potvrdilo, že se jedná o řešení vyhovující minimálně do roku 2040,” uzavřel Vacek.

Vyšlo v Hradeckém deníku.

Převzato z Profilu

www.pavel-vacek.cz

doc. PhDr. Pavel Vacek, Ph.D.

  • BPP
  • Kandidát do Senátu – vol. obvod Hradec Králové
  • zastupitel města

Článek byl převzat z Profilu doc. PhDr. Pavel Vacek, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…