Valenta (Soukromníci): Nepodceňujme kvůli covidu daleko závažnější diagnózy

18.10.2020 8:38

Komentář na facebookovém profilu k omezování zdravotní péče kvůli koronaviru

Valenta (Soukromníci): Nepodceňujme kvůli covidu daleko závažnější diagnózy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Na tento problém upozorňuji řadu měsíců.

  • Není možné, aby kvůli koronaviru umírali lidé na daleko vážnější nemoci, což se aktuálně bohužel děje.

Ano, vím, že koronavirus může být především pro ohrožené skupiny obyvatel velmi nebezpečným.

Vím, že počet pozitivně testovaných rychle narůstá a chápu obavy lékařů z budoucnosti. Na druhé straně ale je naštěstí obrovská skupina těch, u nichž nemoc probíhá bezpříznakově, případně připomíná opravdu „jen“ obyčejnou chřipku.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

  • Opravdu není možné propadat panice tak, jak se to evidentně děje, a riskovat tak úmrtí osob na daleko vážnější choroby.
  • Není možné omezovat péči o osoby s jinými diagnózami.
  • Už vůbec není možné, aby lidé v obavách z koronavirové nákazy, případně z toho, že budou v této době svými problémy lékaře obtěžovat, podceňovali například kardiovaskulární onemocnění.

Chovejme se zodpovědně, ale ne jen v souvislosti s rizikem nákazy koronavirem. Ten tady bohužel je a zřejmě ještě nějaký čas bude. Nám nezbývá než se s tím smířit a dělat v rámci svých možností maximum k tomu, abychom ochránili sebe i své blízké.

Drtivá většina lidí, kteří se jim nakazili, se naštěstí obejde bez lékařské pomoci. Ovšem nejít k lékaři s příznaky kardiovaskulárních nemocí, je smrtelným rizikem pro každého. Každý rok na ně v naší zemi umírá na 50 tisíc pacientů, což je nesrovnatelně více, než kolik jich podlehlo onemocnění covid-19.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a exsenátora Iva Valenty

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Čučkař generálmajorem

17:17 Štěpánek (Trikolora): Čučkař generálmajorem

Zatímco prezident Zeman vrchního čučkaře Michala Koudelku do generálské hodnosti opakovaně vůbec nej…