Vandas (DSSS): 17. listopad 1989 demokracii nepřinesl

12.11.2013 5:00

Blíží se nám výročí 17. listopadu, tedy dne, který je v kalendáři označen jako den boje za svobodu a demokracii.

Vandas (DSSS): 17. listopad 1989 demokracii nepřinesl
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Tomáš Vandas na předvolebním mítinku v Mostě

V naší novodobé historii je toto datum spojeno s rokem 1989. Tehdy studentská demonstrace a následný policejní zásah vyvolaly protesty proti komunistickému režimu.

Věří však ještě dnes někdo takové pohádce o spontánním přechodu k vysněné demokracii? Dohoda bývalého prezidenta Havla a komunistického premiéra Adamce, stejně tak i pozdější Havlovo spojenectví s generálem Vackem, to byly základní kameny nového režimu, který se sice tvářil nově, ale fungoval se stejnými strukturami jako ten předcházející.

Výsledky polistopadové „demokracie“ jsou tristní a jen naprostý naivka či zaslepenec si neuvědomuje negativní dopady „nové éry“ na životy nás všech a celé společnosti. Nebo snad novodobé politické procesy, kdy jsou lidé odsuzováni za názor či lepení samolepek, nejsou dostatečným důkazem? 17. listopad 1989 nám žádnou demokracii nepřinesl, pouze faleš, přetvářku, aroganci mocných a s tím korupci a rozkrádání státu.

My, nacionalisté, jsme součástí této země a nehodláme k jejímu směřování mlčet a poslušně ohýbat hřbet. I proto vyjdeme v Praze dne 17. listopadu do ulic a budeme otevřeně hovořit o problémech společnosti. Věřím, že mnozí nespokojení spoluobčané se k nám přidají. Ale na závěr je asi zklamu, koblihu od nás nedostanete…

Mgr. Tomáš Vandas, předseda DSSS     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: DSSS

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Zuřivý bolševik Kartous kňučí kvůli Turkovi

11:04 Macinka (Motoristé sobě): Zuřivý bolševik Kartous kňučí kvůli Turkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Bohumila Kartouse.