Vandas (DSSS): Klausovo prozření

18.11.2014 7:34

Exprezident Václav Klaus prohlásil na konferenci v Bruselu, že do České republiky se vrátily poměry z doby před rokem 1989, a že za vše může Evropská unie, která by se měla zrušit stejně jako komunismus. Dále prý v Evropě není žádná svoboda, ale socialismus, který ji omezuje víc, než KSČ.

Vandas (DSSS): Klausovo prozření
Foto: DSSS
Popisek: Tomáš Vandas, předseda DSSS

Názory Václava Klause vůči unii jsou již delší dobu odmítavé. Nebylo tomu však ale vždy. Byla to právě Klausova vláda, která v lednu 1996 podala žádost o vstup do EU, přičemž tehdejší premiér nešetřil slovy o historické zlomové události v našich dějinách a o „návratu do Evropy“.

Do Evropy jsme se tedy „vrátili“ v roce 2004, kdy už bylo zřejmě, že evropský sen dostává velmi vážné trhliny. Byrokracie, direktivní nesmysly, centralizace, federalizace a degradace národních států. To je Evropská unie dnešní doby. I s tou svobodou jsme na štíru, což dokazuje trestání a odsuzování každého, kdo vysloví kritický názor a doprovodí to spálením modrého hadru se žlutými hvězdičkami.

Václav Klaus prozřel. Stejně jako mnozí jiní. I když později, ale přece. Teď jde jen o to, abychom ty stále zaslepené, kteří nám vládnou, odstavili dříve, než bude pozdě.  

Mgr. Tomáš Vandas, předseda DSSS

Tomáš Vandas

  • DSSS
  • předseda DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: DSSS

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …