Veleba (SPO): Ministr Brabec podlehl tlaku ekologické lobby

26.04.2014 10:18

Braňme Šumavu – odvolání ředitele Mánka je arogance mocných.

Veleba (SPO):  Ministr Brabec podlehl tlaku ekologické lobby
Foto: hns
Popisek: Senátor, exprezident Agrární komory a předseda SPO Jan Veleba

Bleskové odvolání ředitele Národního parku (NP) Šumava Jiřího Mánka považuji za zásadní chybu a vyjadřuji s tímto arogantním krokem ministra Brabce kategorický nesouhlas. Tento krok bude mít podle mého názoru pro Šumavu a její obyvatele vysoce negativní dopad.

Ke zmíněnému názoru mne vede několik skutečností. Zaprvé, v době, kdy byl odvolaný ředitel Mánek ve funkci, se začala kůrovcová kalamita v NP řešit skutečně efektivně. Zadruhé, Jiří Mánek měl z pozice ředitele NP Šumava pozitivní vliv na řešení vysoké nezaměstnanosti v obcích, které leží v teritoriu parku. A konečně zatřetí, v Senátu je projednáván návrh Zákona o Národním parku Šumava.

Odvolání ředitele Mánka dále považuji za důkaz toho, že  ministr Brabec podlehl tlaku ekologické lobby v čele s exministrem životního prostředí Vladimírem Mikem, který nyní působí v orgánech EU. Výsledkem jeho práce jsou cesty evropských úředníků do České republiky, kteří Šumavu a její problémy absolutně neznají a následně vydávají nejrůznější nesmyslná stanoviska.

Ministr Brabec se tímto krokem postavil proti řešení nezaměstnanosti v obcích na Šumavě. Vzhledem k tomu, že jsem se osobně zavázal hájit zájmy lidí na venkově, musím se proti takovým praktikám veřejně ohradit, což tímto prohlášením činím.

Nemůžeme však zůstat jenom u tiskových prohlášení, a proto iniciuji na 8. května t.r. do Horní Plané na Šumavě setkání všech, komu není osud Šumavy a jejích obyvatel lhostejný. Uskuteční se na náměstí v 11 hodin. Pozván bude i prezident republiky Miloš Zeman. Přesné organizační podrobnosti zveřejním v nejbližší době na svých stránkách www.janveleba.cz .

Ing. Jan Veleba, senátor a čestný prezident Agrární komory ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPO

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…