Veleba (SPO): Otazníků kolem Šumavy je opravdu mnoho

20.07.2014 18:42

Senátní výbor podpořil snahu senátora Jana Veleby prověřit hospodaření v Národním parku Šumava

Veleba (SPO): Otazníků kolem Šumavy je opravdu mnoho
Foto: hns
Popisek: Senátor, exprezident Agrární komory a předseda SPO Jan Veleba

Na základě žádosti senátora Jana Veleby Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu Senátu Parlamentu České republiky přijal na svém čtvrtečním zasedání usnesení k projednávání kontrolního závěru NKÚ z kontrolní akce č. 11/06 - Peněžní prostředky a majetek státu, se kterými jsou příslušné hospodařit vybrané správy národních parků.

Senátoři tak podpořili snahu Jana Veleby prozkoumat hospodaření v Národním parku Šumava (NPŠ). Jednak z pohledu samotné Správy NPŠ a pak také z pohledu finanční účelnosti prostředků vynaložených prostřednictvím vědeckých grantů na výzkumné projekty související se Šumavou.  

„Tento postoj mých kolegů ve výboru jednoznačně vítám. Věřím, že se nakonec NKÚ podaří podrobně prověřit a odkrýt všechny podezřelé a dle mého názoru ne zcela průhledné záležitosti, které se kolem Šumavy objevují,“ poznamenal Jan Veleba. 

Hospodářský výbor Senátu ČR ve zmíněném usnesení žádá prezidenta NKÚ, aby v souvislosti s plánovaným projednáváním kontrolního závěru NKÚ z kontrolní akce č. 11/06 byly výboru poskytnuty kontrolní protokoly z předmětné kontrolní akce.

„Otazníků kolem Šumavy je opravdu mnoho. Dostávám v tomto směru řadu podnětů od občanů. Jsou znepokojení nejenom hospodařením, ale například i stanovováním bezzásahových zón. Pro budoucnost je proto potřeba vnést na Šumavu takříkajíc více světla,“ podotkl senátor Veleba, který se na Šumavu opět chystá. Navštívit NPŠ hodlá ve dnech 1. a 2. srpna. Jednat bude se zástupci Svazu obcí NPŠ a o schůzku požádal i ředitele NPŠ Pavla Hubeného. „Chci mít co nejvíce objektivních informací,“ dodal Veleba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Veleba

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…