Veleba (SPO): Sobotka v tom Fica a Orbána nechal… Jeho trencle jako bojová zástava

23.09.2015 16:50

Tak, jak situace kolem uprchlíků houstne, tak se naše vláda v čele s Bohuslavem Sobotkou po počátečních svalnatých řečech podělává. Nemám chuť k tomu psát dlouhé články, následující dotaz, který jsem dnes dostal na svůj profil v PL, a moje odpověď jsou dostatečně ilustrativní:

Veleba (SPO): Sobotka v tom Fica a Orbána nechal… Jeho trencle jako bojová zástava
Foto: hns
Popisek: Senátor, exprezident Agrární komory a předseda SPO Jan Veleba

„Prosím, pane senátore, trvejte na negativním postoji vůči kvótám. Zachovejte náš stát. Díky všem, kteří budou hlasovat, jak si přeje většina národa. Skalníková.“

Moje odpověď byla následující:

Paní Skalníková, já jsem k tomu dnes v Senátu vystoupil a myslím si, že důrazně a jasně. Můžete se na to podívat na ČT 24, až to budou vysílat. Vystoupil dnes ale také bohužel někdo jiný a "nezklamal". Premiér Sobotka prostřednictvím své mluvčí sdělil, že do konfliktu s EU nepůjde a včerejší rozhodnutí ministrů zahraničí uprchlíky nakvótovat, žalovat u Evropského soudního dvora nebude! Takže jsme v tom nechali Slováky a Maďary samotné. Slovenský premiér Fico dnes jednoznačně prohlásil, že kvóty neuznává a rozhodnutí ministrů obrany zažaluje.

To je smutná realita. Je třeba, aby si to voliči pamatovali. Nic jiného se ale od něj čekat nedalo. K zneuctění a zcizení prezidentské standarty na Pražském hradě se postavil tak, že prý jsme dali světu Járu Cimrmana a že nepochybně jedny trencle na Hradě, jak duchaplně pravil, přežijeme!!! K tomu bohužel není co dodat.

A ještě mě na závěr napadá a dodávám:

Až pojedou naši vojáci zase na nějakou misi, kde budou tahat z ohně kaštany za někoho, kdo to tam rozvrtal, tak by si jako bojovou zástavu měli vzít Sobotkovy trencle. Ale předem raději vyprat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…